Sebab-sebab kenapa anak sulung mesti lelaki



siapa kat sini perempuan dan anak sulung sila gerak-gerakkan hidung anda sekarang . eh eh , jangan lebih-lebih . ape ingat hidung anda tu cute sangat ke ? choi ~ kalian kalian tak rasa ke macam satu beban jadi anak perempuan sulung . terutama bila usia yang sudah makin meningkat nih . (ayat macam dah nak masuk umur 40-an je kan . hohoho) 


situasi pertama
bila balik kampung , nenek atok mak cik serta pakcik suka bagi ayat ni . 
"una nanti kat rumah tolong-tolong la ibu buat kerja rumah . kan kaklong.."
huh , nyampah i...

situasi kedua
bila apa-apa kerja kat rumah ni semua akan diharap kat princess teddy . basuh pinggan , sidai kain , angkat kain , jaga adik blablabla . terasa macam tengah buat praktikal untuk jadi bibik berjaya je . memandangkan princess teddy ANAK SULUNG and adik kedua beza umur gila babeng yakni 7 tahun , jadik ibu rasa macam adik princess teddy terlalu kecik and semua tugas sepatutnya princess teddy kena buat sorang tanpa sebarang bantuan . jelesnya bila orang lain ada kakak abang serta adik yang boleh sama-sama tolong buat kerja rumah .

situasi ketiga
bila ayah nak angkat barang atau perabut berat-berat je , mesti princess teddy yang kena tolong . kalau barang ringan-ringan tahan la lagi . ni...
"una , meh sini tolong angkat ni !"
dalam hati 'ala leceh la . barang sikit punya kecik pun kecoh nak suruh orang tolong angkat.' sekali sampai dekat lokasi kejadian....
"OMG , ku sangkakan pasu ke ape , sekali almari besar gebadaq !"
haih , nasib . memang selalu lah jadi buruh paksa . angkat pasu bunga (hey ingat ringan ke?) , almari , sofa , gazebo , blablabla ~ hasilnya semakin hari lengan ni makin katang . lama-lama macam ni popeye pun boleh kalah taw !


situasi keempat
perlu ke cerita semua peristiwa-peristiwa hitam princess teddy panjat sana panjat sini sampai jiran tegur ? oh , tak perlu rasanya . 


jadi dengan ini , saya ingin memasang tekad dah azam (boleh masuk senarai azam tahun baru ni)... ce teke ape azam tu ? jeng jeng jeng... (Drum plis ! saje mau bikin suspen . ekeke~)

SAYA BERAZAM DAN BERTEKAD MAU ANAK LELAKI SULUNG BILA BERKAHWIN KELAK

berusahalah anda husna ! chaiyok chaiyok !


P/S : ape motif entry ni ? -,-''

Photobucket

4 comments:

  1. HAHA ! kelakar la post ni !
    memandangkan kita pun anak sulung , kita pun nak azam macam akk !

    HAHA !

    ReplyDelete
  2. hahaha . jom lha kita usaha same2 . kekeke ~
    (maybe next entry akn kluar tips2 nk dapatkn ank laki ? haha)

    ReplyDelete
  3. untung la sy sbb abg sy ank sulung ¬

    ReplyDelete
  4. ee , jelesnye ngan nadirah ! nak pinjam abg ! haha

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen anda.. =)