Pishang


Hello. miss me ?



kah kah Husna . plis deh . takde siapa eh nak rindu kat kau !


Ya Allah kalaulah aku boleh explain betapa perasaan bosan tak tau nak buat apa membuak buak dalam hati ni . dia dah sampai tahap bosan yang boleh rasa sakit kat dada . bosan yang tahap keluar bilik , tak tahu nak buat apa . masuk bilik , tak tahu nak buat apa . ulang ulang sampai esok . last last tidur . sampaikan aku jadi lemah badan sebab asyik baring and tidur je . 


hari tu masa minggu exam eh banyak betul benda seronok nak buat . masa tu lah tiba tiba aku rasa game aku phone aku addicting gila . masa tu lah aku nak marathon tengok drama . masa tu lah kawan aku bagi aku movie berlonggok longgok . masa tu lah aku rasa cam best gila layan youtube sampai pukul 4 5 pagi . masa tu lah aku sibuk nak baca novel tu nak baca novel ni . masa tu jugaklah aku berangan nak hias bilik sampai rasa tak sabar nak balik rumah . masa tu lah aku ada macam macam idea nak update blog .


tapi bila dah habis exam ? mana semua rasa tu mana ???? satu habuk pun aku takde mood nak buat . internet laju tapi malas nak tengok movie . movie yang dah ada dalam laptop ni pun rasa malas nak tengok . bukak youtube tak tau nak tengok apa . dan tiba tiba terus hilang rasa addict main game . before balik hari tu aku dah beli novel Fangirl tapi sampai sekarang takde rasa macam nak start baca . padahal time beli eksaited gila kot . If I Stay pun tak habis baca lagi . hias bilik ? beg beg aku pun bergelimpangan lagi atas lantai , bilik pun tak pernah sapu lagi sejak aku balik rumah.


mehh... what happenned to me ?????????????


anyone boleh tak suggestkan drama apa yang best untuk ditonton ? please T_T


Photobucket

Fight or Flight




Manusia kalau berdepan dengan masalah , pilihannya cuma ada dua . lawan , atau lari . there's no in between . tak boleh duduk tercegat kat situ tak buat apa apa . nanti mati . 

dan benda ni bukannya apply masa dalam kecemasan je . contohnya tiba tiba ada dinasour datang menyerang dan ultraman masih dalam holiday beliau . so tak ada sesiapa nak tolong selamatkan bandar tu . so penduduk tu kena lah pilih nak fight ke flight . 

mekanisma ni jugak perlu di apply bila kita ada masalah . sama ada kita nak menghadapi masalah kita ataupun kita lari dari masalah tu . macam aku cakap tadi , tak boleh duduk in between tak buat apa apa . nanti mati . 

Then once i was thinking..... what if... nanti kalau aku kahwin, suami aku ada perempuan lain . mana yang aku akan pilih ? fight ke flight? ya , aku memang suka fikirkan benda benda dramatik cenggini . hahahaha . 


jawapan bagi soalan tu aku boleh jamin yang 95% gegirls kat luar sana dah menjerit jerit . blah je lah ! buat apa lagi nak fight dekat lelaki macam tu . kan ? but then aku rasa... aku mungkin akan fight . I mean , kalau kau sayang someone tu , takkan nak menyerah macam tu je kan ? walaupun mungkin akan ada drama air mata sikit , tapi better lah dari hilang orang tersayang pastu jadi janda . kena cerai sebab isteri nombor dua .. hoi , sadis gila hidup kot ! 


Husna , apa motif kau tetiba update entry macam ni pagi pagi ni ? dah la lama tak update blog . tetiba muncul dengan entry penuh kontroversi lagi dramatik cenggini . lu dah kenapa ? ahahaha XD


sebabnya cerita dia pagi tadi aku mimpi yang aku ada madu . hahahahaha NAUZUBILLAH weh !! tapi dalam mimpi tu aku dengan madu aku tu macam rapat gila . like aku tak kisah langsung pun . but then aku dapat tau yang..... aku ada madu lagi satu . means suami aku kahwin tiga ! at first aku cuba tenangkan si bini nombor dua like chill chill.. jangan bunuh dia dulu . LOL . but then after semua orang dah tenang aku pulak yang larikan diri and menangis . It's like..... kalau dua tak pe lagi... ni tiga... then aku buat keputusan untuk berhenti fight .


demmit lah mimpi . kau buat aku takut nak kahwin =..=''



Photobucket

December Date



Assalamualaikum.

Hari Khamis baru ni , Abang Po datang KL . yeay ~ So we just went for ice skating dekat Sunway Pyramid. before ni dah banyak kali aku ajak Abang Po pergi ice skating tapi tak pergi pergi . dan akhirnya pergi jugak . and now I know why he always makes excuses....



THIS is why...


HAHAHAHAHAHA
dah macam cicak asyik melekat dekat dinding . masa mula mula masuk ice rink tu dia dah menjerit jerit "aku tak suka tempat ni ! aku nak keluar !" LOL


dan sepanjang sejam lebih duduk dalam ice rink tu kerja dia pegang dinding , berpaut kat orang sebab nak terjatuh , dan kerap menghasilkan bunyi kambing terkejut like mbaaakkk . sadis gila aku tengok dia . dah pusing dua tiga round baru la berani tak pegang dinding . tu pun skate tiga saat pastu kalut cari dinding semula . haih , ni dah terbalik , aku pulak yang kena jaga keselamatan dia . skate belakang dia so kalau dia nak terlentang aku kena sambut dia . tetiba aku rasa cam sado . hmm hmm..


mula mula aku baru je macam nak bangga sebab aku tak jatuh langsung . tak macam hari tu balik rumah lebam lebam kaki and bontot sebab jatuh tergolek . tetiba....

tengah aku sibuk mengawasi Abang Po supaya dia tak jatuh..... bammm ! ada seorang makhluk dia langgar aku dari belakang . apa yang aku sedar ada benda laju gila datang dari belakang langgar aku dan serentak dengan itu aku menjerit dengan sekuat hati secara spontan . "ADOIII !" dan 0.0005 saat kemudian aku dah landing atas badan seorang jejaka yang tak berapa nak tampan . apakah yang telah terjadi kepadaku yang tidak berapa nak tidak berdosa ini ?


luckily tak ada lah sakit mana . sebab aku jatuh ke belakang dan terus hempap budak laki tu . kah kah . padan muka . 45 kilo jatuh atas badan kau . kau rasa ? bila aku sedar aku atas badan orang cepat cepat aku tarik badan aku so bontot aku jatuh atas lantai . hoi mana boleh bagi free free . tapi aku biarkan je dulu kaki aku atas badan dia . kah kah eh seronok pulak kakikan orang ni rupanya . and Abang Po pun macam terpana sekejap sebab aku dah hilang dari sebelah dia . tengok tengok dah atas lantai . tapi dia pun helpless jugak . nak tolong aku bangun pun takut takut . takut dia pulak yang jatuh . aduh fail betul !

dah bangun sapu sapu baju basah , that guy pun mintak maaf . apa yang mennyakitkan hati ialah... "sorry sorry . sorry eh kak?"


kau . panggil . aku . hakak ?
eh iolls muda lagi ok ! tak guna .

this is me cuba bajet cool pakai blade . tapi sumpah tak cool langsung.
 this is me cuba nampak comel masa tengah menketedarah sebijik burger . tapi tak berapa nak comel pun . ada la sikit . sikit . hahaha


and this is me with bangla. bukan saya yang kata . adik bangla yang kata . hahahaha


and me with my flipping eyebag . arghh !



Photobucket