Self Bubble



I should be reading the journal i'll be presenting tomorrow now..... I don't know why I'm here, at 3 a.m.




But anyway !
You must have heard about self bubble, or some might call comfort zone. It's like how close you can get to other people. Well the size of the bubble might vary, depends on the people around you.

Contohnya aku, kalau dengan stranger, aku tak kisah kalau nak duduk sebelah stranger atau berdiri rapat dengan stranger dalam lif. but as long as tak ada physical contact la. I won't touch any stranger. Even kadang kadang keluar dengan kawan, tetiba ada kawan dia (yang aku tak kenal) tegur dan bermula lah sesi jejak kasih . kau tahu lah perempuan kalau dah lama tak jumpa dia punya peluk cium macam mana kan . sesetengah orang mungkin akan salam kawan kepada kawan dia tu and perkenalkan diri. while me..... aku akan slowly jalan pergi tempat lain kengkonon macam invisible then tunggu je sampai habis sesi jejak kasih tu.


Dengan kawan kawan pulak, aku boleh lah pegang pegang. like aku kadang kadang bosan bosan cubit orang ke, cuit pinggang orang ke. but I don't really like skin touching. kalau kau nak pegang tangan aku, boleh pegang lengan je . never wrap your fingers around mine. yikesss . and kalau ada apa apa kat muka aku, tunjuk. let me clear that myself. jangan tetiba ada tangan muncul menghala ke muka aku, memang aku akan lari . and dont. ever. hug. me. no. euw. (although I always tweet that I really need a hug. well, maybe i just need some virtual hugs) aku selalu rasa macam dalam keterpaksaan bila salam salam dengan sesiapa and then they start to laga pipi. and some people actually give a real kiss on the cheek. while aku dalam hati macam omg no euw.... then cepat cepat habiskan sesi salam-peluk-cium then pura pura gembira sambil sengeh sengeh lalu cepat cepat pusing belakang dan lap pipi aku .


Well, aku mungkin dah bunyi macam orang yang alergi dengan physical touch dengan manusia. hahaha, aku tak lah teruk sangat sebenarnya. kot. aku still boleh pegang tangan orang. macam salam ke, main thumb wrestling ke, ukur jari siapa lagi panjang ke, and all that. tapi kalau intentionally nak pegang tangan like actually holding hands macam couple selalu buat tu, I just can't. even pernah hari tu kawan aku nak tunjuk contoh macam mana ada orang tu pegang tangan pun aku rasa geli geleman gila nak pegang tangan dia . padahal tadi baru je pegang tangan dia . just the thought of holding hands yang aku tak boleh tahan . then masa tu terus aku rasa macam eee peliknya pegang tangan dia. eh, kasar gila rupanya tangan dia, baru sedar and bla bla bla . haha .


So, future husband, kau mungkin lucky sebab kalau kau dapat pegang tangan aku, peluk aku or pegang muka aku, you're the first one lah selain dari family aku. by family pun I mean adik lelaki aku yang umur 5 tahun tu. sebab dia je yang aku tak geli nak bergomol. tu pun kalau dia cium pipi aku, aku lap balik. hahahaha. and i don't think I actually ever really kiss him........ aah kan, baru sedar =,=''.
tapi tu kalau dapat lah. kalau . atau mungkin jugak kau unlucky sebab maybe nanti dengan husband aku pun self bubble aku sama besar je macam dengan orang lain. atau mungkin lagi teruk. hahahaha





Photobucket



Craving

Craving is just weird. It's like thirst. But a thirst for food, or even stuff. By stuff i mean, I sometimes feel the crave to go shopping and stuff....... hahaha. But that thirst I tell you, it really kills me inside lah. It's like selagi tak dapat, dia macam ada satu feeling tak senang hati. Buat apa pun tak tenang.

Tapi kalau kau tahu apa yang kau crave to ok lah. Boleh pergi cari benda tu and makan. Kalau craving nak pergi shopping, boleh pergi shopping. Masalah aku sekarang, aku tak tahu apa yang aku craving. But I got this feeling of wanting something so so sooooo bad. Tapi tak tahu apa dia ! Urgh ! Aku selalu jadi macam ni tau. Sadis betul =..=''

Dari petang tadi aku dah cuba macam macam. Maybe I crave something sweet.... so I ate a lollipop. Nope. Still got the thirst. Oh, Maybe I crave something sour... so I had tomyam for dinner. Nope ! Definitely not craving for tomyam. Haaaa , maybe I crave for some caffeine. So I made myself nescafe. Aku even buat nescafe tu strong gila. Bancuh dua packet dalam satu cawan. Guess what? NOPE ! Still not the answer.

So now aku tengah cuba tahan diri dari menjerit dan dipandang pelik oleh roommate aku dan cuba fikir apokobondo eh yang aku nak sebenarnya sambil dengar lagu kuat kuat pakai earphone dengan harapan boleh distract diri sendiri dari perasaan craving yang dah nak masuk tahap cipan.

Godamit lidah serta tekak just tell me already wat yu wan !!!!!!



Photobucket

Cerita 5 pagi



Assalamualaikum ☺

Setelah dua cawan nescafe (check plastik nescafe.. yup , tak salah eja) dan semangkuk maggi telur ehsan roommate aku (thanks roommate *shed tears*) , here I am. Dah pishang study dari petang sampai sekarang (5.30 a.m.) tak habis-habis study lagi. Esok paper. Seorang Husna dan study last minute berpisah tiada. Syabas diucapkan :'-)


Dalam keadaan mata mengantuk, otak rasa berat dan rasa macam berpusing pusing floating atas angin, tiba tiba aku teringat satu kisah yang amat menyayat hati. Ianya berlaku 14 tahun yang lalu... lebih kurang. Aku fail sikit bab agak agak tahun ni. Eh tetiba rasa tua sebab nak cerita kisah hidup 14 tahun lepas. Just FYI , I'm not that old okay!

Ceritanya begini.. suatu ketika dahulu , zaman aku sekolah rendah , aku ada usha sorang mamat ni. Handsome beb. Muka suci sangat. Aku rasa masa tu aku darjah 1 or 2 . Haha . Kecik kecik dah gatal kan. Eh sukati lah ! At that time aku tak kenal semua orang pun kat sekolah tu. Padahal berapa ketul je pun manusia sekolah kat situ. Maklumlah , sekolah felda je pun . And mamat yang aku usha tu maybe masa tu darjah 5 or 6 something . Aku pun tak tahu. Nama dia pun aku tak tahu. Sebab masa rehat pun asing kan so memang jarang lah terserempak dengan dia. Kalau terserempak tu memang suka gila lah kan dapat cuci mata.

So kisahnya aku ada seorang kawan ni. I told her about that guy I saw very handsome bla bla bla. So one day aku ada ternampak mamat tu. And kawan aku pun ada dengan aku time tu. So aku sangat lah eksaited tunjuk kat kawan aku yang tu lah mamat yang handsome gila tu. Handsome en , en...??? Tapi kawan aku just tengok dan diam je. Ah tak kesah lah tu. Dia memang jenis tak bercakap sangat. Masa aku kecik aku becok sikit. So aku memang cakap je macam macam dengan dia . Dia diam je pun aku keep on bercakap .


Then one day aku otw nak pergi sekolah. Then I saw that guy...... but wait. Why that guy pergi sekolah sama sama dengan kawan aku tu. So aku pun tanya ibu aku.

"Eh ibu, kenapa budak tu pergi sekolah naik satu kereta dengan AAA ?" (nama kawan aku terpaksa dirahsiakan demi kesejahteraan bersama)

"Tu kan abang dia." Kata ibu selamba.


Dan aku pun terkaku. Dalam kepala main bunyi petir macam masa klimaks dalam drama tamil.


Sejak dari hari tu aku dah tak mention apa apa pasal crush aku kat kawan aku tu (yang ghrupenya abang dia!!!)
Damn , malu siot.

Dan semenjak hari itu aku tak pernah cerita kat orang kalau aku ada suka kat siapa siapa...... sampailah aku masuk sekolah menengah dan jadi tak tahu malu semula dan cerita pasal crush kat kawan merupakan suatu aktiviti yang amat menarik dan tak siapa kesah kalau kau minat kat abang sesiapa malah boleh mintak adik dia kirim salam dan dengan tak malunya mula panggil anak orang adik ipar padahal abang dia tak tahu pun kewujudan kau di muka bumi ini.



Sekian.