Mood raya is ON

Assalamualaikum kesayangan !

Pabila traffic mula sesak , dan radio dah mula mainkan lagu lagu raya , dan students uni yang menyewa kat rumah sebelah separuh dah lesap balik kampung , dan saki baki yang tinggal gigit kain mengenang ada last class hari ni sambil sidai kain sampai nyanyi lagu raya , dan pabila semua keperluan (atau lebih kepada kemahuan ?) raya seperti baju kasut tudung serta sepender raya semua dah sedia .......


dan pabila ibu dah keluarkan arahan : pergi kemas beg . pagi esok balik kampung !

dan pada masa itulah kemuncak mood raya . ok nampak tak motif kenapa aku tak sambung tidur lepas sahur sekarang and terus update blog ? pasal nanti dah sibuk and broadband gua dah lama tak bayar . tskk . selamat berpisah buat sementara duhai internetku sayang ~

sneak peek baju raya hari first and second . tapi yang feveret baju raya ketiga yang kiut miut . tak mau la tayang semua . huhu ~



tapi yang paling aku menyampah bila berkemas nak balik kampung ni ialah kena decide baju apa nak bawak . like aku ada satu almari yang sangat sendat .. dan ada banyak baju yang aku baru pakai sekali dua and rasa nak pakai lagi . tapi tak tau macam mana nak mix match , tak tau nak pilih . arghhhh . lama lama dah habis satu almari aku selongkar , tetiba rasa macam aku dah takde baju nak pakai . nak kena shopping baju lagi :'(

ni pun actually aku dah kemas balik separuh dari baju baju yang aku keluarkan and try dari dalam almari.... kan bagus kalau balik kampung naik lori , angkut je satu almari . beres !



so , selamat berpuasa lagi dua hari and beraya ! nanti jangan lupa share share gambar raya ok . kalau nak share duit raya pun tak pe , lagi titew suka . ihiks ~
Photobucket

Ada apa dalam parcel ?

Finally !

Assalamualaikum :)

okay ingat lagi tak cerita abang tak berapa nak hensem datang bersama van putih beliau ketika aku tengah syok syok kunyah biskut oat ? siapa lupa tu mungkin dia makan sup semut hitam waktu sahur mungkin ? hahaha . atau tak baca dua entry lepas :'(




p/s: abaikan katil yang super kemas

haa , macam ni ghrupe kotak zalora yek anak anak sekalian . cantik kan ? buat kita rasa tak sabar terus lari cari gunting nak bukak . hohoho

and this is inside the box . dalam banyak banyak online store aku pernah beli barang setakat ni zalora la yang parcel dia paling kemas and cantik. siap ada iklan iklan , coupon , and plastik poslaju and dia punya erm... apa tu , alah.... untuk return barang kalau tak suka for free . bungkus je balik then pos . satu sen pun tak payah bayar .

so... aku CUMA order dua barang . teeheee ~



so the first thing that I got is just a black studed sandal. merangkap kasut ghrayo den . tahun ni i'olls dah bersara dari kasut tiga inci untuk raya . sebab bila kenang kenang balik I don't really actually wear high heels or wedges pun . nanti pakai tak sampai lima kali then rosak macam tu je dalam rak kasut . lagipun asyik terpeleot je bila jalan . and then sakit kaki . di usia 19 tahun (18 tahun 7 bulan to be exact) , aku dah dapat terima hakikat ketinggian aku yang comel ni . ahaks . and sekarang aku memang suka pakai flat shoes sebab aku rasa tinggi aku ni dah cukup comelsssss LOL



dan barang kedua ni lah yang buat aku tak senang duduk . kau faham tak perasaan bila saja saja scroll zalora tetiba nampak jam comel gila and ada discount sampai almost RM80 and bila tengok stock only one item in stock dan masa tu dah pukul dua pagi hari ahad........

jam ni lah yang buatkan aku pejam mata terus order je hahahahaha . dah la pakai bank in . esok pagi tu puas la cari bank .

tapi malangnya tak boleh pakai lagi sebab besar so nak kena pergi kedai dulu potong tali dia . and sedih sikit pasal aku ingat tali besi rupanya plastic so ringan sikit . tapi ok jugak sebab kalau besi nanti kejap karang dah bercalar . faham faham je lah kan orang 'sopan' macam mana.



coupon yang ada ni , aku nak share je dengan korang . satu coupon ni valid sekali je . so siapa cepat dia la yang dapat . zalora pun tengah banyak gila babes sale sekarang and free delivery with no minimum spend . dan kalau korang pandai time nak order tu check lah atas atas tu kadang kadang dia ada letak code discount  untuk sekian sekian jenis barang . ewah macam iklan dalam tv pulak . ihiks

sempat lagi ni nak order barang raya . dua tiga hari je dah sampai tau.



coupon ni cuma sah sehingga 15 August 2014


so , code yang pertama ni , untuk 10% off

code: ZHRkMZVqSn



second code ni pulak untuk potongan harga sebanyak RM25 tapi cuma boleh guna kalau total order bernilai RM99 dan ke atas

code: ZLXHRV773F


cara nak guna coupon ni , pilih barang mana yang korang nak . lepas dah pilih semua sebelum confirmkan total bill , masukkan code code ni and apply , nanti dia akan potong harga total bill korang .


so , selamat shopping raya last minute ! haha
Photobucket

Random Monday

Assalamualaikum

ok last entry aku cakap nak update pasal barang yang aku order online tu kan . tapi aku tipu , tak buat pun . you know , bila tiba tiba kau langsung hilang mood nak update blog and play games instead . then aku bermarathon habiskan drama Kerana Terpaksa Aku Relakan dan episod akhir dia sangat mengecewakan aku like why the hell kau nak buat cerita tergantung macam tu ??? siapa mak Indah sebenarnya ? takkan nak ada KTAR 2 kot , dorang dah kahwin dah nak dapat anak dah pun, bosan la cerita pasal konflik lepas kahwin ni .

ya , ini pun buatkan aku takde mood jugak nak update blog. hehe

Next entry aku share pasal parcel tu sebab aku ada coupon nak share... to avoid me shopping for more..... erm...


- - - - - - - - - - - - - - - -


semalam aku pergi 'shopping raya' . ya , ia dalam kurungan sebab tak shopping pun actually . puas pusing semua kedai cari baru raya tapi tak jumpa . aku nak cari jubah and baju melayu ayah warna pink belacan so it is damn hard to find a jubah in that colour . I found one but the price was just to ehmm...... you know what i mean... so now I don't have any matching baju raya with my family and raya is next week . I'm so done.. nanti tangkap gambar family kena duduk jauh sikit terpinggir pasal baju tak sama warna . tskk..

but i did buy a pashmina to wear with my other baju raya . kengkonon nak cari satin shawl in red but.... satin shawl is just no where to be found these days..... don't know why.. nak order online mahal and then macam dah tak sempat.. so , pashmina pun pashmina la. yang penting ada tudung *imagine aku freehair raya ni omg....*


and i did buy a pair of shoes........

opss , stop ! wait ! jangan maki "Husna berapa banyak kasut kau nak beli?!" , I know I just bought one last week . tapi kali ni TERpaksa dalam rela . ahaks . masa nak keluar rumah tu aku dah dapat rasa lain macam dengan sandal aku tu . yeah I wear it a lot . beli tu pun before masuk UM last year . and then belum pun sampai , kasut aku dah putus dalam kereta . and I was like YES ! *dalam hati* and then pura pura terkejut and sedih like alahhhh kasut putus macam mana ni ?????

ahaha , so I got a new one . teeheee  ~


- - - - - - - - - - - - - - - - - -


and here are some things that I NEED to get before September...

*buat IC baru (hell yeah aku still pakai IC 12 tahun yang hodoh cam asdfghjkl)
*tukar lens spec and beli contact lens.. (or I should get contact lens minggu ni sebab aku taknak beraya pakai spec)
*buy a new bag . ehehehe
*jumpa dentist (masih dalam pertimbangan)


dan ini gula gula untuk korang <3 p="">


Photobucket