Day 1 | Myself?



Day 1 : Write basic things about yourself


1- I am a girl . surprise ? heh.
2- Aku anak sulung . dan semua orang tak percaya sebab I literally act like anak bongsu.
3- I am 152++ cm and currently 47kg . haih...
4- I was born on 4th December 1995 . So kalau ikut tahun I suppost to be 19 . but nahhh , I'm 18 years and 10 months plus plus . *I don't wanna get older :'( *
5- Aku seorang yang rabun . up to -325 something . So please , kalau nampak aku , tegur jangan senyum je . because I can't see a shit . Just blank faces everywhere . Ramai orang ingat aku sombong . tskkk
6- I have quite a big gap between my front teeth . But too scared to wear braces . tak pe lah . aku tengok ada je model gigi jarang . trend what ? kah kah
7- I have small dimples on both of my cheeks .
8- And yes . pipi aku tembam sebelah . sebelah tembam sebelah cengkung . kenapa ? sebab gua rare beb.
9- Orang selalu ingat aku lukis kening and pakai eye shadow everyday . but nope . got no time for that . kening aku memang tebal and my eyelid is darker than my skin tone . so bila pakai bedak dia nampak macam aku pakai purple eyeshadow kalau tak letak bedak nampak macam aku pakai brown eye shadow . but that's great kot , jimat duit beli make up . haha . (yes dalam gambar tu aku pakai eyeshadow hitam . that's all)
10- I am currently a degree student . ambil course Science (pure chemistry) in University of Malaya .
11- My hometown is Jengka Pahang . siapa sini orang Pahang , sep sikit !
12- I like pink and mint/turqoise hell a lot .
13- I laugh too much . like semua benda pun aku nak gelak . so dont worry just tell me any joke I will laugh anyway. hashtag mudah terhibur.
14- I am a listener not a teller . and I'm scared of talking in front of many people . 
15- talk a lot and eat a lot and sleep a lot.
16- Socially awkward . That's why I blog . Just me telling you a story virtually . I can share my thought with the world , without even get my butt out of the bed . teehee ~
17- Obviously not a romantic or sweet person .
18- Not really a family person but trying to be one.
19- Status ? Single (as I'm not married yet) but not available aka you know what I mean.


emmm okay that's all ! 

Photobucket

Ni hao



Assalamualaikum :)

Faham tak perasaan bila dikelilingi manusia manusia yang bercakap dalam bahasa lain yang sepatah haram pun kau tak faham ? dan tertanya tanya apa yang diorang borakkan tu ? entah entah kutuk aku #bersangkaburuk #astaghfirullahalazim


But it is true actually . kadang kadang aku pun kalau cakap dengan foreigner lepas tu diorang macam tak faham faham aku pon cakap dalam bahasa melayu eh geram pulak aku dia ni tak faham faham bahasa dari tadi . dan diorang cuma mampu kebil kebil and say what ?

dekat sini ramai chinese . dan sama ada diorang speak english or chinese . kadang kadang tu kalau kena buat discussion lepas tu terpaksa masuk group majority chinese . they gonna talk with each other in chinese and bila kita tanya nanti dia bagitau sikit sikit je . memang rasa panas jelah kan like weyy please discuss in a language that everyone can understand lah . karang aku sembang banjar dengan korang baru tau . (cakap macam aku pandai cakap banjar je)

maka dengan itu sesungguhnya justeru oleh yang demikian , aku pun berhasrat untuk ambil kelas mandarin . but where ? when ? how ?????

alhamdulillah Allah buka jalan , tetiba je ada kawan aku offer nak join tak kelas bahasa mandarin dekat Kolej 10 . RM30 for 7 weeks . satu minggu ada dua kelas , satu kelas dalam satu jam setengah . not bad lah . so why not kan ? even kolej 10 agak jauh dari kolej aku dan kelas tu pukul 8 malam , aku cuba jugak usaha untuk join . kalau bukan sekarang bila lagi .

so kelmarin aku dah masuk first class dia . not bad la . cuma problemnya cikgu dia tu memang chinese from china . She can't speak malay lah of course ! her english pun macam ermm ermm je . kami punya english pun macam ermm ermm . so it's a bit hard lah to communicate . tapi lantak pasal broken english . main point nak belajar bahasa mandarin . hahahaha . masa dia mula mula masuk tu dia perkenalkan diri and kami pun terdetik dalam hati , dia ni macam bukan orang malaysia je . sekali dia buka laptop dia semua bahasa cina ! nampak macam laptop masuk virus pun ada . sebab semua aku tak faham . hahaha . dan maka itu memang sahih lah dia dari china . lewls .


but apa apa pun it is fun to learn other language . tanpa paksaan . walaupun kau feeling macam tengah cakap bahasa alien . tapi percaya lah , omputih rasa kita cakap bahasa alien , kita rasa orang russia cakap bahasa alien , orang russia rasa orang jepun cakap bahasa alien . alien fikir apa ?? alien tak kesah pun . sebab mereka tak wujud . eh yeke ? entah .



xie xie ni, baibai.

Photobucket

Albino everything


For no reason , tiba tiba je aku rasa curious pasal albino . aku tahu lah albino tu is some kind of penyakit tak ada pigment dalam badan . so everything is white . dan aku pernah tengok orang albino . tapi kan , tiba tiba terfikir , macam mana kalau chinese albino ? diorang dah putih , nak putih macam mana lagi ? or african albino ? so I google up everything . jadi memandangkan aku rasa benda ni menarik , aku nak share dengan korang . kenapa ? eh ni blog aku sukatigualah !

chinese albino


african albino

omputih albino

beruk albino

tupai albino

penyu albino


rusa albino

merak albino

dolphin albino

buaya albino

ikan albino




untuk hidupan albino lain , sila google sendiri . hahaha





Photobucket