School Essentials Haul

Wuuut wuuut !


Haa kalau nak tahu , dalam banyak banyak benda yang paling aku suka bila dah dekat dekat nak start masuk belajar balik ni , mestilah shopping barang barang keperluan untuk belajar . dulu masa zaman sekolah , dah nak dekat hujung bulan December tu mesti parents aku bawak pergi Mydin . borong buku tulis , alat tulis semua . lepas tu pergi beli beg sekolah baru . lepas tu kasut sekolah pulak . Hoi , seronok kemahen kau ! dua minggu sebelum start sekolah aku dah siap sedia beg sekolah baru . dah isi siap siap lengkap dengan buku dan kotak pensel . letak elok elok tepi katil . eksaited titew . ihiks !

tapi bila makin besar tradisi tu makin hambar . semua malas malas nak keluar pergi beli barang sekolah . last last aku keluar sendiri pergi cari beg sekolah and kasut . lagi lagi bila dah start masuk universiti . laaagi lah parents aku macam alah dah besar tak payah lah . 

BUT NO ! aku tetap akan beli barang baru walaupun errr... barang lama masih elok dan boleh guna . sebab ni je yang akan boost semangat aku untuk masuk belajar . faham faham je lah kan perasaan hari pertama masuk kelas pakai semua benda baru . bersemangat gittew . makanya hari tu aku paksa ibu bawak aku pergi kedai buku untuk beli alat-alat tulis semua . beg pulak aku order online je . habis cerita .

Sweet lace PU backpack - RM43.00
www.avenue86.com

tapi rasanya dah sold old . tapi jangan risau banyak lagi backpack lain yang cantik2 dan harga berpatutan . handbag pun banyak .

aku memang nak cari backpack . dah penat pakai sling bag . tapi sebenarnya aku nak cari design macam retro sikit . ada jumpa tapi malangnya pre order . menyesal tangguh tangguh nak order . kalau dari hari tu order sempat dah sampai . sebab baru minggu ni nak order makanya aku order yang ni je sebab ready stock . 

ni first time aku shopping online dekat avenue86 ni . and service diorang memang bagus . instead of email, diorang akan mesej kita bagitau order diterima , payment diterima , barang dah pos beserta dengan tracking number semua . so makin senang lah . email pun tetap email jugak . dan cuma ambil masa 1-3 hari untuk sampai lepas payment . siap dapat free gift lagi tau .

#maafiklansekejap

stationeries yaww ~ disebabkan aku dah borong pen sekotak dan banyak dapat hadiah pen masa hari guru hari tu , so aku cuma beli pen sikit je . dan adalah kertas kajang , notebook, dan lain lain yang tak berapa nak comel untuk ditayang . teehee ~

ya, pencil case ni sangat besar dan pink dan macam kartun dan sangat kebudak budakan . aku tau . memang tak sesuai langsung untuk student first year degree . tapi aku tak dapat tahan diri dengan kecomelan dia . ahh aku tak peduliiiiii , aku tetap kanak kanak ! titik . 

disebabkan besar semua benda aku sumbat dalam ni . you name it I have it . gam ? gunting ? calculator ? anything.

erm.. agaknya tema kali ni memang brown leather and pink kot...

erm... yang  ni pulak tak sengaja :P





Photobucket

Penyokong kecil

Assalamualaikum 

Aku saat ini sangat terharu , kerana di saat diuji , mengalami kesulitan , maka datang penyokong-penyokong kecil yang setia menemani aku setiap saat . setiap detik . hampir setahun aku menjalani hari-hari tanpa mereka , tapi kini mereka kembali . 


ya , mereka itu ; my little supporters , tak lain tak bukan adalah masyarakat jerawat . *tepuk sikit*


dulu masa belajar kulit bersih je . then aku kerja sementara jadi guru ganti . disebabkan aku nerves , maka datang my little supporters , satu satu silih berganti menemani dan memberi semangat buat aku . 

"tak Husna , kau boleh punya ! meh sini aku teman kau mengajar meh !" kata cik jerawat.
"Hmm.... ok lah." kata aku.
"Eh , ticer ada jerawat baru ke ?" kata murid murid.
"eh pergi lah aku benci kau !" kata aku lalu memicit jerawat.
"baiklah aku pergi . tapi pergi meninggalkan bekas . muahahahaha" kata jerawat.


dan bila tiba hari kawan kawan lama ajak jumpa .

"eh , lama tak jumpa dia ni . aku pun nak ikutlah !" kata jerawat.
"hmm , aku baru nak jet jet floles depan dorang......" kata aku.


dan bila aku nak masuk degree minggu depan..
"Hmm , risaunya nak start degree . aku ni dah lah jenis tak peramah , tak pandai buat kawan." kata aku.
"eh jangan risau ! kami masih sedia menemani kau . kami takkan pergi tinggalkan kau sorang sorang!" kata bekas jerawat yang dah sebulan bertapa menemani aku.
"betul tu ! diorang ada , aku pun ada . tengok aku duduk betul betul atas hidung kau ni . merah lagi . baru semua orang sedar kewujudan kau . barulah keyakinan diri meningkat !" kata jerawat baru yang dah seminggu merah merah dah dua tiga hari ni dah mula nak menunjukkan diri yang sebenar .


"@#$%^&*(?/" kata aku.


Photobucket

A day in my lifeless life

7.00 pagi
Ibu atau ayah atau adik aku akan bukak pintu bilik aku and suruh aku kunci pintu . so aku pun akan bangun dengan mata buka separuh je dengan rambut serabai pergi kunci pintu sementara orang lain semua berambus pergi sekolah meninggalkan dahku seorang diri di rumah . sepi . sendiri . hahaha .


10.30 pagi
kadang kadang aku terjaga dalam area waktu ni . sama ada terbangun dari mimpi yang super merepek , atau aku berhalusinasi ada orang ketuk tingkap bilik aku suruh aku bangun . It happens a lot.... dan bila aku capai phone tengok jam , oh , awal lagi ni . jom sambung tidur .

12.30 tengah hari
aku mula rasa yang aku tak patut sambung tidur lagi . tapi aku masih tak nak bangun dari katil . so ? ayuhlah kita scroll segala social media . instagram twitter facebook whats app . dah habis scroll aku akan sambung main candy crush sampai habis nyawa .

1.13 tengah hari
tak tahu kenapa tapi tepat pada minit ni aku selalu akan rasa ok cukuplah ni aku nak bangun ! so aku akan terus capai towel pergi mandi .

2.00 petang
selalunya pukul 2 aku baru siap mandi and bersiap . bersiap dalam erti kata lain berpakaian lengkap . kalau rajin aku sikat rambut . make up memang tak lah . deodorant pun aku tak pakai . kah kah . lepas tu aku akan keluar bilik , sidai kain . bukak langsir . basuh pinggan kotor kalau ada . usha usha dapur . kalau rajin aku masak . tapi selalunya aku akan text ibu suruh beli lauk je . lepas tu aku akan masuk bilik semula .

4.00 petang 
waktu ni lah aku akan keluar semula dari bilik aku untuk berbual dengan manusia lain dalam rumah ni . lepas aku brunch , aku akan masuk bilik semula . 


dan benda ni berterusan saaaaaaampai malam . aku cuma keluar bilik untuk makan . dan untuk check peti sejuk mana tau tiba tiba keajaiban berlaku ada banyak makanan best dalam tu . walaupun keajaiban tu tak pernah berlaku , aku tetap akan check peti sejuk minimum sejam sekali . tak tahu kenapa . 


aku akan online sampai pukul 2 atau tiga pagi . lepas tu aku akan rasa penat mental dan sedar yang aku patut tidur . so aku akan tutup laptop , tutup lampu , dan masuk dalam selimut . eh tapi belum habis lagi . lepas tu aku akan capai phone dan scroll segala social media and main segala game yang ada . kadang kadang dok refresh twitter pukul 4 pagi tapi tak ada tweet baru yang keluar . baru sedar yang semua orang dah tidur kecuali aku . masa tu baru lah aku rasa sangat penat dan nak tidur . dan rasa macam oh penatnya esok mesti aku akan tidur awal sebab hari ni aku tidur lambat sangat .



tapi tak . esoknya aku akan tidur pukul 4 pagi jugak . dan rutin ni berterusan selama hampir tiga bulan .







dan minggu depan aku akan start hidup sebagai student semula dan aku baru sedar hakikat ni . dan sekarang aku takut dan risau . like how the hell aku nak ubah rutin lifess life aku ni kepada rutin super produktif bangun awal pagi dan kena tidur awal ??? please tell me how =,=


p/s : tertinggal.
2.00 pagi
selalunya ayah akan tutup wifi . so aku akan jengket jengket pergi dapur , buka wifi balik and curi curi makan dulu sebelum masuk bilik semula .


Photobucket