Di sekitar sudut

Assalamualaikum :)


Sekarang dah pun mula study week . dan itu maksudnya apa ? yaaaaaaa , maksudnya exam is just di sekitar sudut . bak kata pakcik gugel translate lah . bukan saya kata , gugel translate yang kata . so seperti biasa , study week aku haruslah merupakan suatu pembaziran. dia akan jadi macam ni tau...


hari sabtu ahad ;
aku cakap aku nak enjoy dulu . rilek rilek . ambik mood study .


hari isnin sampai rabu;
aku akan terperap dalam bilik konon konon nak study . dan end up duduk atas katil tak buat apa apa sampai ke malam . dan tertidur . macam sekarang lah . duduk atas katil . online. padahal sedar banyak lagi nak kena study .

hari khamis jumaat ;
aku dah gelabah . time tu baru la aku acah acah nak bukak buku . tapi mesti ada gangguan lain . selain daripada laptop yang terbaring seksi di atas katil melambai lambai supaya aku baring sekali sebelah dia sambil menatap dia dengan penuh tekun . dan phone yang menjerit jerit macam baby yang baru keluar dari pintu rahim minta untuk dibelai dan discroll setiap waktu dan ketika . dan nanti datang pula segerombolan kawan kawan minta aku ajar itu dan ini . bukan tak sudi , tapi aku pun ada topic yang aku perlu cover beb . tapi disebabkan tak sampai hati menghampakan para peminat semua , aku pun tolong diorang . lepas tu penat . lepas tu baring sebelah laptop yang dah tersenyum jemput jemput memandang aku . sambil scroll phone yang dah tersengeh macam tiram yang sederhana wangi .

hari sabtu ahad terakhir;
masa ni baru lah aku menyesal dan rasa macam apa je yang aku buat sepanjang minggu ni ??????? sambil selak nota yang berterabur sambil kesat hingus meleleh serta air mata yang berjujuran jatuh . eh , aku menyesal je . tapi tak menangis pun . selalunya perasaan menyesal tu datang bila aku dah penat online , dan pergi toilet . haa masa dalam toilet tu lah baru aku akan mengimbas kembali rentetan kisah hidup sepanjang seminggu tu . hahahha .

tapi masa tu dah terlambat . nak study lagi . nak buat latihan lagi . nak buat soalan past year lagi . cerita dia memang tak sempat . dan end up tidur pukul 4 pagi dan bangun sebagai zombie mengheret diri ke dewan exam .


ya, begitulah sadisnya kehidupan aku sepanjang study week . lagi lagi bila aku duduk sorang sorang dalam bilik, roommate balik . nasib baik kali ni study week dua minggu . so aku harap dua minggu ni aku tak wasted sangat . walaupun semalam dah pun wasted . dan hari ni pun dah wasted separuh hari sebab princess u'olls semua ni bangun tengah hari .



sekian terima kasih .
maaf merapu .
padan muka siapa suruh baca sampai habis.
siapa still baca sampai sini comment Husna cantik.
terima kasih sekali lagi.
kbye.


Photobucket

Husna kemas bilik 2.0

Sebagaimana yang rakyat-rakyat kesayangan beta semua sedia maklum, beta merupakan makhluk yang paling kemas di seluruh dunia . setiap barang dan perabot haruslah tersusun rapi dan teratur mengikut saiz dan koordinari warna . setiap sudut juga haruslah berbau harum semerbak kasturi . dan yang paling penting , tiada walaupun sehabuk habuk pun dibenarkan berlegar legar di dalam istana kayangan beta .


nahhhhhh . I lied.


siapa yang berkawan dengan aku and pernah masuk bilik aku tau lah betapa "kemas"nya aku . hahaha . not gonna talk about that . absolutely not something to brag of.

so basically last week, my friend suddenly came and was like...
"Cuna , kau nak join tak pertandingan bilik terbersih?"
and I was like..... are you being sarcastic ? dah terang lagi bersuluh lampu fluorescent yang bilik aku tak pernah tak bersepah . tapi bila tengok muka dia macam desperate cari peserta and lagipun kalau join dapat merit, aku pun layankan je lah . dalam hati macam alah, nanti kemas sikit sikit dah la . bukan nak menang pun. tengok bilik ni macam for sure takkan menang . asalkan aku dapat merit .


ajk projek ni kengkonon nak buat penilaian bilik pukul 5 petang keesokan harinya . dan pukul 2 petang tu aku baru nak kemas kemas dengan roommate aku . mula mula kitorang macam malas kemas , tapi sekali kemas , habis kitorang pergi mop lantai, cuci tingkap, lap pintu , lap segala perabot yang ada , siap cuci longkang balcony lagi . dan tiba tiba jadi super eksaited sampai sembur air freshner setiap 5 minit supaya bau wangi tu stay sampai juri datang . tapi aku tak expect pun akan menang sebab bilik kami crowded . banyak sangat barang . so just bersih la . tak nampak kemas sangat pun.

and ni lah first time sepanjang satu sem ni kami actually kemas bilik ni . dari mula mula datang memang tak pernah mop lantai , tak pernah cuci tingkap pun . just bersihkan kipas je sekali . tu pun sebab dah berat sangat . hahaha .


but well, guess what ?

daripada dua buah buah blok perempuan 9 tingkat, 2 buah blok lelaki 7 tingkat, satu tingkat ada around 50 rooms,

we win the FIRST PRIZE ! whooop whoooop ~


I don't think we won because kemas or cantik . maybe we won sebab bersih . sebab bilik lain ramai yang tak bersihkan tingkap , kipas semua tu.

yeaaah ~ dah la petang semalam dia whatsapp cakap bilik kami menang and kena pergi ambil hadiah . and minta hantar 3 keping gambar bilik . dan masa tu... urm.. well... bilik kami dah pun bersepah balik . bertahan kemas untuk tiga hari je . haha . pulak tu lupa nak tangkap gambar lepas kemas hari tu . so terpaksalah kemas balik and tangkap gambar . LOL FAKE GILA ~

but it is okay . siapa je yang tak fake masa pertandingan kan ? even orang yang masuk pertandingan ratu cantik yang nampak sopan gila jalan catwalk tu pun, balik rumah sanggul rambut , tepek masker, duduk terkangkang depan tv sampai makan jajan . percaya lah . hahaha .

so meh sikit kita belanja gambar "bilik paling bersih"
see... ini paling bersih dan kemas yang kami mampu . tetap nampak messy . ahaha
teka mana satu side aku ?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
yea of course side yang ada cadar tu sebab most of my photo atas katil . ahaha . dan mesti lah side yang ada Po and Bunny .




so itu je lah . simple je . aku tak de hias pape pun bilik ni . tak macam tahun lepas , habis satu meja study aku balut jadi pink polkadot . ahaha . maybe bilik ni nampak ceria sikit sebab tikar kami yang super ohsem . tadika pun kalah tau !





Photobucket

Sambungan kisah abang stranger

Assalamualaikum :D

semalam aku saja tinggalkan blog sehari . saja nak buat sesiapa yang baca entry lepas suspen apa yang jadi lepas si abang stranger tanya aku boleh tak nak duduk kat meja tu . ahahaha . nampaknya taktik aku berhasil . Abang Po pun siap perli perli lagi cakap aku dating dekat KL central . cik naga (Mimi) pun siap mesej lagi suruh sambung cerita .


suspen eaaaaaaa . ihiks :P

kepada sesiapa yang terpinga pinga, sila baca previous entry dulu ya . bole klik SINI



ok sambung cerita . lepas dia mintak nak duduk tu, aku pun macam tak tahu nak cakap apa . tambah pulak dengan tengah loya nak termuntah . so aku macam "haa duduk lah"
penat tau aku nak cover diri dari nak termuntah depan orang tu ! rupanya dia nak mintak aku isi borang survey daaa . ahahahaha . apa korang ingat apa ? dia akan tanya aku ok ke tak ? dan temankan aku makan dan hantar aku pergi stesen bas ? hoi memang tak lah ! aku bukannya gojes macam Fazura sampai nak jadi macam tu . kah kah !

tapi aku pelik lah dia tak nampak ke muka aku macam orang nak pitam ? boleh pulak dia approach aku mintak isi borang survey . then sembang punya sembang eh panjang pulak sembang dia . rupanya dia dulu pun budak pasum . budak alam bina . baru grad last year . rasanya dia tak degree dekat UM kot . and dia orang klate . dia anak ke dua mungkin dan ayah dia umur 46 =,=''

ya ini sangat random . I don't even know his name .


pulak tu borang survey tu pasal kesihatan . boleh pulak dia tanya aku,
"awak ada sakit apa-apa tak?"
"hmm tak de pulak."
"takkan takde sakit apa apa langsung ? period pain?"


I was like.... yasssss , timing perfect gila broooo . aku tengah period pain lah ni wey dan kau datang mintak isi borang survey T_T

dan aku just jawablah , mestilah ada . dan dia tanya awak rasa normal ke orang yang ada period pain ni ? bagi aku normal sebab almost every woman alami kot benda ni . tapi dia cakap benda tu tak normal sebab kalau kita rasa sakit dekat badan kita , maknanya ada something yang tak kena . well , ada betul jugak kan . tapi nak buek cem mano lai . dah ditakdirkan begini nasib wanita lemah seperti kami . lols .asalkan aku tak masuk hospital sebab period pain , maknanya normal lagi la tu . ahaha .


pot pet pot pet eh dah pukul 6.40 . dan aku tak makan lagi . yes , nampaknya terpaksa la aku batalkan niat nak makan kat situ . bungkus jelah cerita dia . so aku pun bangun nak pergi beli kfc . then dia cakap tak pe , dia boleh tolong jagakan beg besar gedabak aku tu . aku malu sebenarnya.. sebab aku memang dari tadi tinggal je beg tu dekat situ . sebab dalam tu just ada baju kotor aku untuk seminggu je . ahahaha . tapi dah dia nak jaga, takkan lah aku nak cakap "eh tak pe lah . dalam ni ada baju kotor je pun . ohohohoo *gelak macam mama sin chan*"

so aku pun pergi lah beratur beli kfc . beratur nak beli kfc dekat kl central tak pernah tak lama . so aku expect dia dah blah la tinggal je beg aku kat situ . tiba tiba lepas aku siap beli aku tengok dia dah tak ada kat meja tu . bukan dia je yang tak de . dia dengan kerusi yang dia duduk . dengan beg aku beserta kerusi yang aku dudukkan beg aku tu pun dah hilang ! rupanya dia dah duduk sekali dengan kawan kawan sekerja dia semula . dan dengan tak semena mena, beg aku pun jadi ahli meja tu . kau bayangkan , ada satu meja yang penuh dengan orang orang yang pakai smart , tetiba ada satu kerusi yang diletak satu beg besar bapak . yang isi kandungannya...... sangatlah privite . HAHAHA


aku malu gila nak ambil bag aku balik . siyesly malu . tapi kalau aku tinggal je beg tu kat situ , mesti dia akan bukak untuk cari contact aku . dan kalau dia bukak , habislah ! hahaha . so nak tak nak , kena la ambil jugak , so dengan keselekehan tahap paling maksimum, aku pun datang dekat meja tu . dan mintak bag aku . cakap nak gerak dah ni . dan dia pon macam haa ok ok . nanti saya mesej . dan aku pun cakap ok . dan terus blah .



rushing nak kejar bas . dan aku lah orang yang last naik bas tu . semua tunggu aku . hehe . tapi aku tak lambat pun dari 7.30 . kira on time lah .


mesti korang tertanya tanya kan dia mesej aku ke tak . kau rasa ?
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

mesti lah tak ! kau ingat aku Fazura ? hahaha (Sekali lagi)

dan aku harap dia tak contact aku . even contact promote datang kursus kesihatan syarikat dia pun aku tak nak . sebab aku tak nak jadi kenalan dia . sebab nanti dia akan ingat detik first time dia jumpa dan kenal aku . dan masa tu aku buruk sangat . so aku tak nak . hahahahaha .
Photobucket