Girls be like....

Assalamualaikum :)

There are some girls thing that I found very funny . If you're a girl you'll get it .


First
kalau tengok baju orang macam lawa , kita mesti rasa curious nak tau material kain dia macam mana . so slow slow kita approach orang tu and then mention pasal baju dia lawa and dengan tak malunya pegang kain baju dia rasa rasa . and then tanya beli kat mana . even dengan orang yang tak kenal . keh keh .


Second
kalau tengok kawan pakai kasut baru , mesti nak try pakai jugak -,-


Third
kalau jalan jalan then nampak orang lain punya tudung or kasut cantik , mesti senyap senyap tangkap gambar dia . then cari tudung or kasut tu sampai jumpa . haha .


Fourth
kalau tengah cuti , setiap kali bangun dari duduk mesti akan tanya kawan , "weh , belakang aku ada apa-apa tak ?"


Fifth
kalau tengok orang punya kening or wing eyeliner on point gila , nanti mesti akan tanya orang tu suruh ajar macam mana nak make up macam tu . haha .


Sixth
kalau nampak tudung kawan senget , mesti rasa sakit mata lalu laju laju pergi betul kan . perempuan ni caring betul . padahal tudung sendiri pun macam haram kelepet dia . hahaha .


Seventh
kalau nak masuk toilet tu , siapa tunggu dekat luar memang malang . sebab habis segala khazanah diorang amanahkan suruh kita jaga kejap . kau ingat barang perempuan sikit macam laki ke ? phone dengan wallet je ?? banyak wehhh banyakkkk !


Eight
kalau kau rasa macam bau perfume kawan kau sedap gila nak mati pun , kau takkan beli perfume yang sama selagi kau kawan dan lepak dengan dia . 


Ninth
kalau nampak laki hot lalu kan , semua diam . muka jet jet cool je , tapi mata tak berkelip . bila that guy dah lepas baru semua start sengeh sengeh sambil pandang satu sama lain and start buat bunyi gedik like eeeeekkkk maiigadddd handsomenyaaaaaaa ~ hahaha


Tenth
bila shopping ramai ramai , selalu try semua baju .
"eh baju ni cantiknya !"
"kaaannn , sesuai doh dengan you ."
"kaaannnn"
"kaaaaaannnnn"
"tapi actually I tak ada duit"
"sama lah"
"jom try baju lain pulak :D"
"jom :DD "


atau pun...
*nampak baju cantik*
dan semua berebut nak beli baju tu . aku nampak dulu ! aku nampak dulu ! sambil berebut hanger . last last semua tak beli sebab nak adil . sambil keluar kedai dengan muka tak puas hati sambil masih jeling jeling baju tu .

Photobucket

Movie of the month

Assalamualaikum :)


Macam yang aku cakap , bulan ni mungkin dah layak untuk dilabel sebagai bulan tengok movie sedunia bagi kerajaan Husnaland . like I watched too much movies kot ! instead of buat kerja yang bertimbun kan . ish ish ish..

So , luckily , semua movie yang aku tengok kat wayang lately ni semuanya best best . baru lah rasa berbaloi RM10 aku . kalau tengok wayang cerita tak best sumpah keluar tu frust gila . rasa membazir sangat . so for those yang nak tengok movie , these are my suggestion...


1) Love Rosie


basically cerita ni kelakar , and sedih . dia cerita pasal rosie dengan apa nama laki tu aku lupa, alex kot . diorang ni best friend dari kecik and love each other actually . tapi sebab masing masing friendzone masing masing , so diorang selalu terlepas peluang la . and then pasal family . ada lah part part sedih yang tak patut aku cerita kat sini . nanti spoil la kan . hahaha . senang cerita , movie ni tak bosan tengok . but kalau nak tengok , better dengan kaum sejenis la . sebab even dia P13 tapi banyak sex jokes . aku pun tak faham , zaman sekarang ini yang diorang rasa appropriate untuk budak 13 tahun -,- 

kalau P18 apatah lagi kan ? haha
p/s : i'olls dah 19 . boleh tengok semua . teehee :P


2) Big Hero 6


aku tengok movie ni secara terpaksa sebab dah tak ada cerita lain dah masa tu tapi nak jugak tengok wayang . haha . but ohhhhemmmmjeyyyy best gila nak mati ! kalau kau tengok movie ni , kau akan keluar dengan tegang urat pipi sebab gelak non stop . baymax (robot tu) sumpah comel gilaaa . jalan cerita dia menarik la . and klimaks dia , part sedih . sedih yang memang sedih wehh . aku terkebil kebil tahan air mata bertakung . kawan aku kat sebelah dah menangis nau nau dah . kartun je pun -,-''

setakat ni movie disney tak pernah hampakan aku.

3) 3600 detik
yaasssss , aku dah tengok movie tu . ihiks . kalau nak tengok , boleh tengok dekat nonton.com kalau tak silap aku . best la... best . kalau kau tak baca novel dia pun , tetap akan rasa best . konklusinya ? best . haha .

4) Dracula Untold
pon best . haha . aku dah malas nak describe

5) How to train your dragon 2
best . kalau kau dah tengok HTTYD 1 




ermm.... tu je kot suggestion aku . kalau dah tak ada dekat cinema , korang boleh tengok online je . selalunya aku tengok movie dekat viooz.co  . tapi situ movie omputih je lah . tak ada subtitle pasal tu website uk . and kalau movie yang ada adegan adegan panas tu , memang dah tak ada tapis tapis . pandai pandai lah kau tapis screen laptop kau guna penapis .



sekarang I'm looking forward pitch perfect 2 and mocking jay part 1 . mocking jay 20 hb ni wehhh tak sabar ~~~~~ >,<


Photobucket

Day 15 | Someone fancy


Day 15 : A photo of someone you fancy at the moment





Photobucket