Awkward

Hai korunkzzzz !


Hari ni saja nak share cerita . So , hari ni aku keluar dengan Alyaa . memandangkan ni minggu last kami duduk goyag kaki dekat rumah , makanya wajiblah pergi menternak lemak bersama dulu . Jadi sementara make up masih fresh , laju laju aku pergi tangkap gambar passport dulu . aku sebenarnya dah bertangguh nak ambik gambar passport ni seminggu . semua disebabkan encik jerawat yang bertapa atas hidung ni sebok nak bergambar sekali . tapi last last hari ni aku dah macam ah lantak lah ! aku dah tak de masa hari Isnin dah nak pergi UM .


So guys , gambar kad matrik aku nanti akan ada jerawat di hidung because YOLO ! YOLO beb YOLO , so why not ada kad matrik gambar ada jerawat kat hidung kan ? KAH !


Aku pergi tangkap gambar dekat kedai gambar ayah Abang Po sebab situ macam paling senang nak parking . so masuk masuk je.... alamak. ada mak dia lah pulok . I'olls ni pemalu orangnya . haha . makanya aku ni tutup tutup muka je la kengkonon mak dia tak nampak kot . padahal dah sah sah mak dia cam muka aku . hari tu time raya baru je salam mintak duit raya . puih ! masa tu aku tengah gaduh dalam hati eh nak tegur ke tak nak ek . dah depan mata kot . tapi masa tu mak dia tengah borak borak dengan orang lain so aku macam eh malas lah tegur . tak lama lepas tu mak dia keluar kedai . rasa macam fuhh lega . hahahaha . tapi mesti mak dia balik rumah terus potong nama aku dari senarai calon menantu kan . pasal sombong gila T_T


lepas tu aku pun menunggu dengan separa aman sambil usha usha gambar family diorang zaman saloma still awek cun dulu yang tergantung kat dinding . tiba tiba masa nak bayar akak yang kerja kat situ cakap.
"Nama awak Husna ya ?" sambil sengeh semacam.
"Eh , mana akak tau ?!?!?!" muka terkejut beruk.
"Teka je . rasa rasa macam tu."
"Tipu ! cakap la mana akak tau !" tetiba macam emo kat situ.
"Agak agak je.... hehe"
"mana boleh agak agak . cakap laa kenapa..."

lepas tu aku macam dah boleh buat dua konklusi . akak tu stalker atau dia psychic so dia boleh teka nama orang .


Then aku jumpa Abang Po kejap and dia ada mention pasal gambar passport . So conclusionnya , pekerja kedai tu suka stalk girlfriend anak boss dia . okay.............. ini memang stalk baik punya sebab kami tak ada buat relationship apa apa kat facebook . upload gambar sama sama pun tak de . bermanja-manja di status patah lagi . just dekat instagram je aku upload gambar kitorang seketul dua . so...... harap harap dia tak stalk blog aku jugak . kalau tak kantoi la titew cakap pasal awok . teehee ~


Photobucket

School Essentials Haul

Wuuut wuuut !


Haa kalau nak tahu , dalam banyak banyak benda yang paling aku suka bila dah dekat dekat nak start masuk belajar balik ni , mestilah shopping barang barang keperluan untuk belajar . dulu masa zaman sekolah , dah nak dekat hujung bulan December tu mesti parents aku bawak pergi Mydin . borong buku tulis , alat tulis semua . lepas tu pergi beli beg sekolah baru . lepas tu kasut sekolah pulak . Hoi , seronok kemahen kau ! dua minggu sebelum start sekolah aku dah siap sedia beg sekolah baru . dah isi siap siap lengkap dengan buku dan kotak pensel . letak elok elok tepi katil . eksaited titew . ihiks !

tapi bila makin besar tradisi tu makin hambar . semua malas malas nak keluar pergi beli barang sekolah . last last aku keluar sendiri pergi cari beg sekolah and kasut . lagi lagi bila dah start masuk universiti . laaagi lah parents aku macam alah dah besar tak payah lah . 

BUT NO ! aku tetap akan beli barang baru walaupun errr... barang lama masih elok dan boleh guna . sebab ni je yang akan boost semangat aku untuk masuk belajar . faham faham je lah kan perasaan hari pertama masuk kelas pakai semua benda baru . bersemangat gittew . makanya hari tu aku paksa ibu bawak aku pergi kedai buku untuk beli alat-alat tulis semua . beg pulak aku order online je . habis cerita .

Sweet lace PU backpack - RM43.00
www.avenue86.com

tapi rasanya dah sold old . tapi jangan risau banyak lagi backpack lain yang cantik2 dan harga berpatutan . handbag pun banyak .

aku memang nak cari backpack . dah penat pakai sling bag . tapi sebenarnya aku nak cari design macam retro sikit . ada jumpa tapi malangnya pre order . menyesal tangguh tangguh nak order . kalau dari hari tu order sempat dah sampai . sebab baru minggu ni nak order makanya aku order yang ni je sebab ready stock . 

ni first time aku shopping online dekat avenue86 ni . and service diorang memang bagus . instead of email, diorang akan mesej kita bagitau order diterima , payment diterima , barang dah pos beserta dengan tracking number semua . so makin senang lah . email pun tetap email jugak . dan cuma ambil masa 1-3 hari untuk sampai lepas payment . siap dapat free gift lagi tau .

#maafiklansekejap

stationeries yaww ~ disebabkan aku dah borong pen sekotak dan banyak dapat hadiah pen masa hari guru hari tu , so aku cuma beli pen sikit je . dan adalah kertas kajang , notebook, dan lain lain yang tak berapa nak comel untuk ditayang . teehee ~

ya, pencil case ni sangat besar dan pink dan macam kartun dan sangat kebudak budakan . aku tau . memang tak sesuai langsung untuk student first year degree . tapi aku tak dapat tahan diri dengan kecomelan dia . ahh aku tak peduliiiiii , aku tetap kanak kanak ! titik . 

disebabkan besar semua benda aku sumbat dalam ni . you name it I have it . gam ? gunting ? calculator ? anything.

erm.. agaknya tema kali ni memang brown leather and pink kot...

erm... yang  ni pulak tak sengaja :P





Photobucket

Penyokong kecil

Assalamualaikum 

Aku saat ini sangat terharu , kerana di saat diuji , mengalami kesulitan , maka datang penyokong-penyokong kecil yang setia menemani aku setiap saat . setiap detik . hampir setahun aku menjalani hari-hari tanpa mereka , tapi kini mereka kembali . 


ya , mereka itu ; my little supporters , tak lain tak bukan adalah masyarakat jerawat . *tepuk sikit*


dulu masa belajar kulit bersih je . then aku kerja sementara jadi guru ganti . disebabkan aku nerves , maka datang my little supporters , satu satu silih berganti menemani dan memberi semangat buat aku . 

"tak Husna , kau boleh punya ! meh sini aku teman kau mengajar meh !" kata cik jerawat.
"Hmm.... ok lah." kata aku.
"Eh , ticer ada jerawat baru ke ?" kata murid murid.
"eh pergi lah aku benci kau !" kata aku lalu memicit jerawat.
"baiklah aku pergi . tapi pergi meninggalkan bekas . muahahahaha" kata jerawat.


dan bila tiba hari kawan kawan lama ajak jumpa .

"eh , lama tak jumpa dia ni . aku pun nak ikutlah !" kata jerawat.
"hmm , aku baru nak jet jet floles depan dorang......" kata aku.


dan bila aku nak masuk degree minggu depan..
"Hmm , risaunya nak start degree . aku ni dah lah jenis tak peramah , tak pandai buat kawan." kata aku.
"eh jangan risau ! kami masih sedia menemani kau . kami takkan pergi tinggalkan kau sorang sorang!" kata bekas jerawat yang dah sebulan bertapa menemani aku.
"betul tu ! diorang ada , aku pun ada . tengok aku duduk betul betul atas hidung kau ni . merah lagi . baru semua orang sedar kewujudan kau . barulah keyakinan diri meningkat !" kata jerawat baru yang dah seminggu merah merah dah dua tiga hari ni dah mula nak menunjukkan diri yang sebenar .


"@#$%^&*(?/" kata aku.


Photobucket