send help pls



okay fashion sekarang needs to slow down a bit..... please. idk why but suddenly all the things that i secretly loving but nampak macam 'bodoh' or too weird back in the old days are now in trend. seriously. all those bell sleeves and ruffles.... tetiba je semua baju kat kedai macam tu. NOOOOOO ! you can't do that. now i need to buy them all damn laaa.


and then last year, they start to bring out patches. I have a thing with embroidery and patches(coz patches are embroided) that i can't explain. so i actually am happy that i can buy some patches and maybe put them somewhere on my bags (am too scared to put them on my clothes tho). But then few month later i see patches on clothing everywhere. they even do it on bags and shoes too. and now macam banyak gilaaaa embroided bags and shoes i wanna cry.




next tassel and pom poms. okay tassels are still 'normal'. but last year it was a bit hard to find cute bags with tassel. tapi sekarang idk if god hear my prayer or what tetiba banyak gila bag yang ada tassel and pompoms. they even do hugeeee tassel and pompoms. hari tu aku beli kasut ada pom pom tapi rasa malu nak pakai mula mula sebab macam pelik. but now that pom poms are on trend aku pakai je hari hari pergi kelas. kawan kawan aku pun semua puji comel. hahaha please guys you're not helping with my weird addiction. jangan sampai nanti aku beli baju pom pom kat zara tu.... dah lama usha...


lepas tu velvet. i loooveee velvet. tapi dulu kalau nak pakai baju velvet rasa macam too much pulak. tapi sekarang orang jual baju velvet tepi tepi jalan je. belum masuk kasut velvet or bag velvet lagi. mashaallah tergugat iman.


so actually apa masalah aku sekarang? hahaha tak ada masalah pun. sepatutnya aku happy sebab semua benda yang aku suka ada di jual di mana mana. TAPI.. tapi. bila mana mana kedai aku masuk almost EVERYTHING aku suka.... ini lah masalahnya. lagi lagi sekarang ni diorang pergi gabungkan semua benda yang aku suka tu. can you imagine..... embroided velvet shoes or handbags. lepas tu dorang pergi tambah pulak tassel or pom pom seketul besar kat bag tu. suka memang lah suka, tapi masalahnya harga dia tu macam tskkk.... Ya Allah bantulah hambamu ini ya Allahhhhh. ini semua godaan.


k sebenarnya aku baru buka zalora and my fav handbag brand baru je campak 100 lebih handbag baru and semua lawa lawa. pulak tu semua ada ciri ciri yang aku suka; velvet, pom pom, tassel, embroidery.... so sekarang ni aku tengah cuba yakinkan diri aku yang aku PERLU handbag baru walaupun account bank aku cakap aku tak perlukan handbag baru. Erm... tapi...... last sem aku dapat dekan... so maybe as a reward....? lepas tu tak lama lagi birthday aku... 3 bulan tu tak lama lagi lah kan? so maybe as an early birthday present? ataupun sebagai motivasi diri untuk belajar lek lok sem ni? ataupun kalau aku beli bag yang mahal sikit aku mesti tak boleh ponteng kelas langsung. haaa ok la kan macam tu? kan?





i cant breathe
need them all
help me
Taufiq please bagi hadiah bag please nanti saya buatkan cookies banyak banyak sumpah

The First Hit






Hello peeps!

So.... how am I gonna say this... yesterday, i experienced my first ever hit. tak tak, bukan lagu hit, tapi car hit. well, technically my very first ever is when i was in form 4? form 5? but that time ayah aku yang bawak. but this time aku yang bawak. just berdua dengan adik aku yang hopeless gila tak tau pape.


aku tahan diri dari buat blog post semalam sebab aku still terkejut and bengang dengan kejadian tu so kebarangkalian untuk aku mencarut dalam setiap ayat tu amatlah tinggi. jadi aku pun cuba bertindak rasional dengan menenangkan diri dulu baru cerita kat sini. good job Husna, good job *pat my own back*


Semalam, which in on hari raya korban, aku dan adik aku decided untuk ke bandar semata mata demi dua ketul cool blog. ini semua sebab kami dah pishang nak mati kat rumah nenek tak tahu nak buat apa. dah lah sedara mara tak balik, so cuma ada family aku dan nenek. tv pun takde channel yang syok. wifi pun takde. nak beli data pun kedekut. this is torture !!!


so lepas dapat dua ketul coolblog, kami pun bergerak pulang. this is when shit happened. masa tu aku tengah drive depan maybank, jalan kecil, so aku pun drive lek lek jelah. kereta kat situ pun tak banyak. TAPI, jangan sangka walaupun cuma ada dalam 4 buah kereta je kat lorong tu takkan ada si bangang yang akan langgar kau. i was driving, then masa aku lalu kat belakang satu hilux ni, aku perasan yang dia tengah nak undur. masa tu aku memang dah belakang dia tau. TAPI DIA KEEP ON UNDUR !!!! and aku pun ehh ehhh kenapa dia undur lagi ??? andddddd bammmn. damn it dia langgar aku !


I was so shook i'm telling you. then aku pun keluar kereta untuk check apa dah jadi. all i can see cermin lampu belakang hilux tu yang dah terabur kat lantai. and some scratch on my car. eh pelik jugak ni jeke calar rasa macam langgar kuat tadi. then  pakcik yang bawak hilux tu keluar, pandang aku, dan cakap "awak tak nampak ke kereta saya nak undur tadi?"

aku: pakcik la kenapa undur tak tengok kereta lalu.
pakcik: awak la yang salah, saya nak undur, awak lah kena berhenti.
*eh bangangnya pakcik ni ambil lesen kat mana. masa ni aku dah macam eh wtf pakcik ni*
aku: eh apa pulak. saya memang tengah lalu, ni jalan saya la. saya dah belakang pakcik dah tadi. pakcik nak undur, pakcik lla yang patut berhenti dulu.
then pakcik tu macam diam nak cari point. dia nampak aku perempuan kecik je so dia pun tak nak kalah la.
pakcik: ni saya punya rosak ni pun dah berapa ratus dah ni nak ganti.
aku: bukan salah saya
pakcik: so macam mana sekarang ni?
aku: macam mana apa? pakcik yang langgar saya. kalau camtu kira setel kat sini jelah.

dan pakcik tu pun laju je ok. pastu sempat cakap selamat hari raya lagi masa aku nak masuk kereta balik. masa tu sumpah aku punya tahap bengang tu, kalau dia keep on salahkan aku memang aku akan carut dia kat situ. so aku pun terus masuk kereta. time tu ada terfikir nak ambil no plat kereta pakcik tu tapi fikir eh tak payah lah. kereta aku calar sikit je pun. dan aku pun blah sambil membebel kat adik aku.

then bila dah sampai rumah, baru kami perasan yang pintu kereta depan and belakang aku kemek. dia punya kemek tu sampai tak boleh nak kunci kereta (kereta aku antik, tak pakai yang picit2 tu). masa tu aku rasa macam ya Allah kenapa lah aku boleh langsung tak perasan pintu kereta aku dah barai camtu. padahal masa keluar aku tutup pintu. masa nak masuk kereta balik pun aku bukak pintu kat area yang kemek tu. and aku. langsung. tak. perasan. !!!!!!!!! korang boleh bayang tak betapa bengangnya aku masa masuk bali kereta tu sampai langsung tak nampak dah pintu tu, aku fikir nak blah je dah malas layan pakcik tu.

aku tak tahu lah pakcik tu perasan ke tak kereta aku kemek. mungkin. sebab tu dia macam nak mengelak. tapi dia diam diam je sebab aku tak perasan. ciskek betul! kalau aku perasan pintu kereta aku dah macam tu, memang sumpah aku akan mintak ganti rugi kat dia. dia tak nak mengaku salah dia, memang aku pergi buat report polis. sebab aku sure yang memang aku tak salah. nak bukti, accident tu depan bank so for sure ada cctv kat situ. tapi malangnya aku langsung tak perasan, and tak ambil pun no plat kereta tu. damn la.

memang boleh je kalau nak buat report polis and cari balik kereta tu. tapi aku taknak lah jadi bitchy sangat, sebab dah deal settle habis kat situ je tetiba balik pergi buat report. haha. and of coz balik tu ayah macam marah sikit kat aku sebab tak call dia masa kena langgar tu and biar pakcik tu blah gitu je. lel. nak buat cam mano lai ayah, sumpah den tak perasan. sekarang bila fikir balik, maybe cost aku nak baiki pintu tu lagi mahal dari lampu hilux bodoh dia tu. sebab memang kemek tak boleh nak ketuk. sampai cat pun tercabut. nasib lah nak...

moral of the story: korang semua kalau drive jangan jadi bangang. nak undur kereta, tengok dulu ada kereta lalu tak. kereta mahal mahal takkan tak berbunyi kot masa kau undur and ada something kat belakang. dan kalau dah tau salah sendiri pun mengaku jela dan minta maaf. please jangan jadi orang macam ni.

ok baik aku habiskan kat sini sebelum aku start mencaci pakcik tu. adios!

Romantaik









Di usia 21 tahun dan 8 bulan, aku sedar dan yakin yang romantik tu bukanlah suatu sifat semulajadi tapi sesuatu yang dipupuk sejak kecil. Trust me, I'm a princess. eh tetiba.


Aku dikurniakan dengan dua orang parents yang paling tak romantik di dunia. Seumur hidup aku, aku tak pernah dengar parents aku panggil sayang ke, darling ke, baby ke, honey ke, sugar ke, vinegar ke, semua tak pernah. ibu panggil ayah 'abang' dan ayah panggil ibu syimah. dan aku tak pernah dengar diorang cakap i love you sesama sendiri. like, ever. they don't do surprises, no flower or gifts, and diorang tak pernah keluar dating berdua. I guess sebab tu bila aku mintak nak keluar dating dedua macam triggered gila, bunyi macam aku mintak nak kahwin lari.


Kalau yang macam ada effort sikit nak beli kek or beli hadiah ni ibu je. tapi lama lama ibu pun dah malas sebab ayah buat dek je hahahahaha sadis. well, tapi walaupun dorang tak romantik tapi rasanya tak ada lagi bergaduh teruk sampai nak lari rumah bagai. paling paling pun gaduh mulut tapi sejam kemudian macam takde apa apa jadi. so i guess it's fine then, if you're not romantic.


tapi secara tak langsung, aku pun terbiasa dengan persekitaran yang tak romantik ni. which i really wish I don't. At least aku sejenis manusia yang sukakan surprise and gifts. aku akan cuba untuk celebrate or bagi hadiah dekat semua kawan kawan aku sebab bila dekat rumah semua benda ni janggal. but one thing yang paling aku menyesal is aku dah terbiasa untuk tak luahkan apa yang aku rasa. like i said, parents aku tak pernah express their feeling towards each other. at least in front of us. so aku pun tak pernah express aku punya feeling kat sesiapa. i never say i love you to my mom or dad, which is sad. aku sangat sangat jealous bila aku dengar kawan kawan aku on call dengan parents or boyfriend diorang and dengan senangnya cakap i love you or rindu like those are nothing. sebab bagi aku untuk cakap dua benda tu adalah sangat sangat berat dan susah.


so hari ni, aku nak buat list untuk future family aku;

1. I will force my husband to buy me flowers with a card on our anniversary. No flowers with card, aku akan mogok tak nak masak tak nak buat kerja rumah seminggu.

2. I will force my family members to say 'i love you' to me before they go to bed every night.

3. Every birthdays and important dates must be celebrated.

4. Hug and kiss my kids more even when they grow up. 

5. Call my husband and kids with cute names.

6. Be romantic in front of them kids. tapi takdelah sampai bercumbuan di meja makan hahahaha.

7. Have a date night at least once a month. Bebudak tinggal kat rumah tengok tv, mak dan pak hang nak pi candlelit dinner.


eh cukup lah tu 7. buat list panjang-panjang sekali dapat husband bapak gila tak romantic pun tak leh jadi jugak. aku ni pun dah la memang tak romantic, eii memang tak la nak bersweet sweet sensorang khen. okay sekian. nanti sesiapa tolong ingatkan aku, lepas kahwin nanti(which is maybe in another eternity lol) buka balik entry ni, print list ni dan tampal kat pintu fridge. Adios.