Love rain

Maybe i'm a weirdo . Fine . I am a weirdo . Semua kawan kawan aku pun cakap aku pelik . Haha . But this is personal . I kinda love rainy day . You know... lagi lagi bila hujan lebat . Like angin kuat gila nak mati semua benda terbang melayang . Malang buat siapa yang pakai tudung bawal sebab tudung dia akan jadi something like this.


Luckily i am more to a shawl person . So i dont even bother la even semua benda dah start terbang coz i know my hijab will stay in place . Ahaks .


Memandangkan bilik aku tingkat tujuh , aku suka lepak tepi tangga time hujan or lepas hujan sebab angin sejuk gila . Kuat pulak tu . Selalunya aku akan stay situ sampai menggigil or ada orang start tegur aku kenapa aku duduk sorang sorang kat tangga macam orang kemurungan .

Paling paling suka ialah bau hujan . You know, bau rumput basah . Lebih kurang macam tu lah . Ahahaha . Kalau tengah hujan lebat and kebetulan aku pakai baju warna gelap and otw nak balik, memang selalunya aku takkan keluarkan payung . Seronok kot mandi hujan . Teehee . 


Idk, maybe sebab aku lahir bulan december. Musim hujan . Ada kaitan ke? Hahahaha .

P/s: aktiviti favourite time hujan of cause lah tidur dalam comforter kan . Hahahahaha . Ok sekarang aku dah boleh relate kenapa aku suka hujan . Aku suka tidur . Tidur masa hujan is the best thing . So...... you know what i mean right . Hehe .

P/s lagi : just a short random post as aku tengah tunggu next class and hari nak hujan . Haha kbye !




Photobucket

Merdeka Walk and Friends

Hari ni UM ada lancarkan program UCE (University Community Event??) ; Merdeka Walk . So main point program ni untuk tanamkan semangat cintakan negara lah kiranya . but majoriti yang join semestinya untuk dapatkan sijil dan merit . ahahahaha . apa ingat kami rajin ke nak bersiap awal pagi pukul 7 dok senamrobik and then jalan pusing satu UM saja saja ?

 gua masih sayang lemak lemak gua beb.


tiba tiba emcee tu cakap yang cuma 1000 available . so siapa 1000 yang terawal tamatkan walk tu akan dapat sijil . total orang yang join program ni adalah 1000++ . makanya semua rakyat jelaya terus panas bontot berdiri bersedia untuk mulakan merdeka walk dengan bersemangat . tiga puluh saat pertama semua orang berjalan lain . lima belas minit selebihnya semua orang lari laju gila nak mati . dah macam marathon kau tau ! semua gara gara risau sijil habis !

jadi nama program Merdeka Walk tu memang dah tak sesuai . patut potong walk tu jadi run . hampeh betul . nasib baik aku dengan tiba tiba ada tenaga lebih pagi tadi semangat je lari . tak pancit pun . mungkin berkat hari hari mendaki bukit tinggi bapak nak pergi lecture . hahaha . 


lepas habis event tu , aku ingatkan nak refill balik lemak yang tercicir dengan ayam Uncle Bob . tapi malangnya event tu tamat pukul 9 pagi . gerai ayam tu pun tak bukak lagi . tskkk . kempunan aku .


and then kami terus berambus laju laju balik kolej sebab Mimi , ex classmate PASUM kitorang datang . kau tau betapa eksaitednya rasa jumpa member . hahaha . lepas brunch kitorang just lepak kat pusat sukan , selfie sampai lebam , baru lah bersurai . entahlah . rasanya selain borak memang itu lah aktiviti wajib bila jumpa kawan . lagi lagi perempuan . pulak tu Mimi ada phone baru . iphone 5c punya camera sangat lah cantik . so... faham faham lah . hihi




you know... walaupun masa kami berkawan tu kejap (asasi setahun je) tapi bonding tu macam sangat kuat . like we miss each other like hell . padahal kalau ikutkan , even kami sekelas kami tak ada lah rapat gila pun masa mula mula . semua macam awkward . pura pura rapat . hahaha . tapi lepas sem 2 , baru la semua macam dah selesa . so actually our true friendship tu cuma terbina dalam masa kurang dari enam bulan . 

you can see the bond when even kami semua lain lain kolej (for those yang still dapat UM for degree) tapi selalu la singgah kolej kolej lain datang melawat . makan sama sama . even yang dari university lain pun , kalau ada masa sanggup datang sini jumpa kami . selalunya tempat lepak rasmi wajiblah cafe KK12 or mid valley . tu memang dah jadi tempat lepak rasmi kitorang sejak PASUM lagi . hahaha .

dan kawan kawan aku yang dari sekolah dulu pun entah kenapa , ramai pulak yang rajin contact aku sekarang . call , whatsapp . terharu iolls . hahahaha . bukan apa , sebab aku ni jenis yang susah nak contact orang dulu . bukan tak ingat , cuma malu nak tegur dulu . kehkehkeh . mengada betul . tampor diri sendiri karang . so macam baru sekarang aku rasa yang aku macam ada kawan . haha . macam la macam . sebab aku tak tahu kan , manalah tau syok sendiri . selalu rasa macam forever alone je . 

so, i really hope that all the friendship that built , will last forever and ever after . walaupun bunyi macam fairytale sangat , tapi aku selalu dengar orang cakap , kau boleh putus cinta tapi tak boleh putus kawan . sebab hilang kawan tu rasa dia lagi deep dari hilang partner . gittew . 


pengajaran dari entry pukul 3 pagi ni : berkawanlah dengan balak dan awek anda so korang takkan kehilangan orang tersayang . kah kah . tak motif langsung kbye !


Photobucket

Emmeches

MHS was great . dah sebulan pun aku still belum boleh move on . It is that great . mungkin ada yang tertanya tanya sambil garu kepala atau korek hidung, MHS tu natang apa pulak ? MHS is minggu haluan siswa , atau nama kampung dia , minggu orientasi . tapi kita mesti nak jet jet sikit , apa barang panggil minggu orientasi kan ? hahahaha .


penat tapi seronok . like kau kena heret diri kau ke sana ke sini selama seminggu non stop . tidur pukul 2 bangun pukul 5 . berjalan ulang alik dari kolej ke dewan tunku canselor . memang tercapailah seruan kerajaan untuk rakyat berjalan 10000 langkah sehari . sampai je aku dekat UM , that's it . rilek aku selama lima bulan dah berakhir . sampai sampai aku terus kena angkut barang yang sekian banyaknya naik bas . aku tak tau kenapa tetiba kena naik bas pergi kolej . like barang aku banyak gila kot ! sampai sampai kolej kena pergi daftar . disebabkan aku sampai lambat , 10.45 daftar , pukul 11.00 kena berkumpul dekat dewan gemilang .

so aku serahkan segala barang aku dekat parents aku , tolong bawak naik bilik . maknanya aku tak naik bilik and jumpa roommate aku saaaampai lah nak maghrib tu . malam tu pun still ada aktiviti . so , memang hari ke dua ke tiga tah baru aku unpack beg baju aku . tu belum barang barang lain lagi . macam tu lah tahap busy dia .

luckily aku dah pernah rasa MHS kat UM . sebab dulu masuk PASUM . so tak ada lah rasa macam terkejut terus stress migrain nangis nangis call parents cakap MHS penat gila macam orang lain . hahaha . and all the PM (pemudahcara mahasiswa or as you call fasi) were so nice to us . dulu fasi masa PASUM lagi garang nak mam...

the best part yang aku suka time MHS of course lah all the subs and cheers . kalau nak tahu kat sini kami macam berlawan antara kolej . semua kolej kediaman ada sub and cheer masing masing . so masa dekat kolej , selain LDK taklimat bla bla bla kami banyak habiskan masa berlatih sub and cheer . and then belajar menari . hahaha . yasssss , kalau adik adik nak tau , macam ni lah minggu orientasi kat universiti . korang akan buat benda paling tak matured and benda paling tak cool sekali . tapi semua orang buat dengan bersemangat . mula mula memang malu malu , tapi bila dah hari last last tu , semua all out .

lagi lagi bila masuk dewan canselor . masa tu semua kolej akan berkumpul like 3000++ students . dan semua kolej akan lawan lawan cheers macam nak mati . sampai kadang kadang emcee tak boleh nak bercakap sebab semua orang tak pedulikan majlis and nak cheers je . oh how i wish i can show you a video of it . sumpah havoc . the best part is bila ada tetamu jemputan . haa , tetamu jemputan kami bukan calang calang , Dr Faiz yang angkasawan tu dengan Aznil (paknil) wehhh . and ada lah banyak lagi tetamu jemputan lain yang best best .

dan ada satu lagi aktiviti rahsia MHS . yang tak sepatutnya dihebahkan . hahaha . kami tak dibenarkan tangkap gambar or ambil video masa tu . sebab boleh mencetuskan kontroversi . LOL . macam ni , dekat sini , ada 12 kolej . so kolej kolej ni ada yang kawan ada yang lawan . contohnya , aku kolej 12 , kami geng dengan kolej 3, 9 and 10 . tapi kami musuh dengan kolej 5, 8 and apa tah . lupa . so ada satu malam ni , lepas habis aktiviti dekat dewan canselor , masa tu dalam pukul 1 pagi something la . kami keluar dewan aawal berbanding kolej lima , so kami cepat cepat jalan , berkumpul depan gate kolej lima . kolej 12 ni terkenal dengan gelaran kolej kediaman gergasi , as jumlah kami about 2 atau 3 kali ganda berbanding kolej lain . so memang jalan and gate nak pergi kolej  tu completely blocked la .

and then bila diorang sampai , kitorang macam serang la . tak bagi diorang masuk kolej . lawan lawan sub and cheers apa semua . dah macam perhimpunan haram pun ada. bising gila . bila bas or kereta nak lalu , kitorang stop kejap , semua ke tepi bagi laluan . hahaha . malam esoknya , kolej lima pulak serang kitorang . tapi apa ada hal diorang sikit je kitorang ramai . jalan masuk kolej 12 pun besar . benda ni gimik je sebenarnya . nak bagi tanam semangat sayang kolej lah konon .

so that was it , MHS . terlalu banyak benda nak cerita . yelah , cerita seminggu kau nak sumbat dalam satu entry kan . hahaha . dah la dah sebulan baru nak cerita . tapi nak buat macam mana . i'olls busy gilos and internet cam taik .

so then , enjoy the pics . sorry bad quality .



 group sel aku and PM sel :)




 tiba tiba ada budak kinabalu(KK8) sesat dekat royal (KK12)






rocking our UM varsity










acah acah tanam pokok dengan vice canselor UM . 
p/s : aku bangun lambat hari tu so actually aku jumpa vice cancelor tak mandi :P
p/s lagi : tak mandi pon comel kan ? hahahahhahaa



dalam dewan canselor . nampak tak semangat royals ? hahhaa . jet jet je







and...
jeng jeng jeng.. dua gambar favourite aku .
hahahhahahahahaha . rasa nak crop kat tengah tu post kat instagram je . ngeh ngeh
p/s : sorry Abang Po , ni la PM yang saya usha tu *emoticon gambar monyet tutup mulut*







Photobucket