Aeon dan Sports Bra

Assalamualaikum :)


Wahh, sungguh bergaya ya tuan blog dah sebulan menyepi tak update blog tetiba muncul dengan muka tak bersalah beserta tajuk entry yang agak kontroversi. Hahahaha I'm sorry guys. Aku just assume yang majority pembaca blog ni adalah perempuan dan semua orang sedia maklum (baik lelaki mahupun perempuan) yang 99% menusia berchromosome XX memakai sejenis pakaian dalam di bahagian dada yang dipanggil bra. Noktah.


So, hari ni alkisahnya aku cuma nak keluar lunch dekat mid valley. Tetiba lepas lunch, aku dan kawan kawan aku spend masa dekat Aeon lama gila. Aku tak pernah lepak Aeon lama lama and ni frist time aku rasa macam wahh banyaknya benda menarik dekat dalam Aeon ni. Asalnya kawan aku nak cari botol air je, tapi biasalah perempuan. Jalan kami macam highway. kalau nak pergi dari titik kilometer ke 36 ke 37, perlu melintasi titik 36.1, 36.2, 36.3, ... saaaampai lah akhirnya 37.0. We found soooo many cute things there (which we obviously can't afford, so we just like "omg look at this so cute !!! " and then later "omg look at that so cute!!" around the store).

and guess what, I found my kind of species, in plushies form.


cari apa yang sama

yes, that pipi tembam sebelah and dark circles. legitly macam aku. cuma aku tembam belah kiri, dia tembam belah kanan. awhh, we complete each other :3

And I found the cutestttt sofa ever. like what the heck it even got ears.. scuteeee !!
of course, sitting on it are the cutest rilakkuma ever and the cutest girl ever eh XD



sofa ni dia letak betul dekat entrance Aeon so masa nak tangkap gambar ni ramai gila orang lalu lalang pandang aku tapi aku tak kira sebab sofa ni comel sangat. wajib tangkap gambar !
I also found a cute pink princess-ess sofa with hello kitty on it but kawan kawan aku dah tak nak tangkapkan gambar . ceh !

Kitorang siap pergi berjimba dekat tempat games tu. sempat la main mario kart (which I won *emoji pakai shades*) then main basket ball and stuff. aku first time main basket tu and maigadd sumpah penat. rasanya macam tu exercise yang paling berat untuk aku minggu ni. hahaha.

Ok back to the main point of this entry. hahahaha macam selalu, always termerepek.
I want to find a sports bra. For some reason rasa penat pakai bra ada besi (this is so TMI sorry) and nak try sports bra. I never have one before since.... aku tak pernah bersukan. so we just strolling around the bra aisle, when suddenly the makcik promoter datang. and she suggest me a RM60 sports bra (hell no I won't spend RM60 for a bra). I was like oh I just nak tengok tengok but she insisted me to try one. I never tried a bra in stores before. selalunya just pilih and bayar. Oh well, aku pun pergi jelah try. bukan rugi apa apa pun, bukan kalau try wajib beli pun.

so aku pun pergi la fitting room untuk try sports bra tu. Ya Allah awkwardnya rasa hahahahha. After a bit of a struggle, akhirnya aku berjaya 'masuk' dalam bra tu. mencabar jugak rupanya nak pakai sports bra ni since dia tak ada cangkuk dekat belakang tu and very body fitting. bila dah try aku rasa macam.... meh, I looked weird. and feels very suffocated. so decided not to buy it. kalau lawa pun memang takkan beli jugak pun, mahai !

kalau masa nak pakai tu dah cukup mencabar, masa nak cabut tu laaaaagi mencabar. tahap mencabar dia sampai aku rasa nak menangis and call kawan kawan aku mintak tolong. I legitly stuck in that bra. There's no way I can get out of it. aku cuba tanggal banyak kali tak lepas. bermacam macam angle aku cuba tanggal tak boleh.siap melompat lompat pun tak boleh. masa tu aku rasa macam ah sudah macam mana ni. tak kan nak keluar pakai bra ni. takkan nak panggil orang mintak tolong tanggalkan. gila geli. masa tu aku dah rasa lemas gila dah. first time rasa macam kena clautrophobic. in a bra !

After all sweats and tears, finally aku berjaya meloloskan diri dari bra itu. first time rasa bersyukur dapat tanggal bra ;'D
keluar keluar aunty tadi tanya macam mana nak ke tak. dan aku laju laju jawab tak nak la aunty. I legitly stuck in it just now. I struggled so much in the fitting room. but dia still macam nak pujuk aku beli and nak tunjukkan aku steps to get the hell out of a sports bra. but no thanks, aku sumpah tak sanggup.

maka dengan ini, aku dengan rasminya menggugurkan sports bra dari shopping list aku and never want to wear one. ever again. sekian.



Photobucket

Asian Movie Marathon

Assalamualaikum !
Dan Selamat Hari Raya Korban guyssssssssssss !!! Gosh, how lovely it is to spend hari raya at uni, alone. ha ha ha.


so tahun ni, aku tak balik raya . kenapa ? Sebab aku malas nak beli tiket bas . Kenapa? Sebab uni aku bagi cuti sehari je hari Isnin. And hari Jumaat ni nak balik lagi. And family aku semua pergi balik kampung so no ones home. But I'm okay. because it is just raya korban. kalau raya puasa tu ye lah aku dah meratap di tepian gantang. eh ? ke tu melukut? I don't even know anymore.

what to do on weekends and a full free day? without anything to do. because well, it is still the first week of the new semester, so tak de kerja lagi. jawapannya...... of course lah shopping dan movie marathon ! duhh. I'll share all the barang-yang-tak-patut-beli-tapi-terbeli tu later. sekarang aku nak share pasal movie yang aku tengok. teehee ~


kalau korang tengah dalam mood nak tengok movie tapi semua movie yang latest dekat wayang korang dah tengok and rasa macam, mehh dah bosan lah tengok movie omputeh. tak de movie thai ke korea ke cina ke ? ada... ni nak kasi tahu lah ni.


/one/ Our Times (Taiwan)




Movie ni agak recent jugak. released tahun 2015. Its about that girl, Lin Truly yang ada crush dekat budak laki baju merah tu, OuYang. Cerita ni start bila Lin Truly tu dapat surat berantai dan dia kena pass dekat 5 orang lain kalau tak dapat nasib malang. biasalah budak budak naive khen so dia pun cari la 5 orang nak pass surat berantai tu. So antara orang yang dapat surat berantai tu, adalah Tai-yu. Laki yang nampak macam jet jet gangster kat belakang tu. Kebetulan, lepas dapat surat tu Tai-yu terus kena langgar kereta. So dia macam bengang la dengan orang yang hantar surat tu kat dia. So later on Tai-yu dapat tahu yang Lin Truly yang hantar surat tu. Since then Tai-yu ni buli Lin ni dan gunakan Lin untuk dapatkan perempuan yang dia suka, which is OuYang's 'girlfriend'.

Lepas tu, lepas tu tengok lah sendiri. tak kan aku nak cerita sampai habis -__-
Genre cerita ni is romantic comedy. ada lah scene macam sedih sikit. overall best lah. boleh challenge A little thing called love.
aku kasi 4/5 bintang *clapclapclap*


/two/ The Werewolf Boy (Korea)



Ni cerita tahun 2012. Zaman Song Joong Ki belum femes. Cerita ni pasal Soon-Yi watak perempuan tu yang jumpa Chul-Soo (laki tu) dekat rumah dia. laki ni werewolf, so dia tak pandai bercakap or act like normal people. Then family perempuan tu decide untuk tolong Chul-Soo tu dapatkan tempat kat rumah anak yatim ke mana mana ke. Sementara tu, diorang bela Chul-Soo ni kat rumah diorang. Sebab Chul-Soo ni macam liar sangat, Soon Yi tu cuba untuk tame kan dia dengan train Chul Soo macam anjing. As a werewolf perangai dia lebih kurang je macam anjing. Jadi makin lama Chul Soo tu makin behave and jadi sangat baik and loyal dekat perempuan tu. Then ada lah keluar watak watak jahat yang cuba nak halau Chul Soo dari kampung tu. Cerita ni sumpah best. Mula mula aku agak skeptikal sebab first dia werewolf, second dia korean. dalam hati mesti macam karut gila cerita ni. but nooo, it's very good. Aku even menangis tengok cerita ni, depan kawan aku. Which is something yang sangat rare sebab aku susah nak menangis, apatah lagi nak menangis depan orang.
Genre: Drama, a bit of romance and comedy.
Rating: 4.5/5


Kalau nak tengok trailer boleh tengok dekat youtube. Kalau nak tengok movie dia, boleh tengok dekat kissasian.com
Sekian :)
Photobucket

Little Back To Uni Haul

Since there're just a few days left (only a day from this moment to be exact) for me to drag myself back to uni, it is the time for some exciting activities. 

BACK-TO-UNI-SHOPPINGSSSSS

shopping is never boring. tak kisah lah shopping apa pun. hihi. but being a nerd, stationary shopping adalah salah satu nikmat dunia bagi aku. aku could spend hoursssss just pilih nak pen yang mana satu, nak beli file yang mana satu and stuff. But hari ni aku cuma mampu beli sikit je barang sebab ayah cuma bagi RM50 and believe it or not, total semua barang ni over RM50. like whattttt?? I just bought files, A4 papers, a stapler, highlighters and pens kot. so aku terpaksa tahan diri dari beli sticky notes comel, paper clips comel, buku nota comel, pencil case comel dan segala macam lagi benda comel yang aku tak perlukan tapi aku nakkkkkk T_T

 I know I don't need this. and I won't be using all the colours but.... I just have to buy it. hehe
 highlighters adalah benda WAJIB beli. aku pakai benda ni macam gila. cepat betul kering. sebab highlighting skills aku memang teruk. setiap patah perkataan aku highlight hahaha.

A mini stapler. which I really hope will get its job done. sebab stappler lama aku hampeh gila nak stapler tebal sikit je langsung tak boleh. harap besar je. 

And filessssss. Tahun ni aku decide untuk beli one for each subject. sebab tahun lepas aku cuba untuk beli file yang ada section kat dalam tu, and binder. tapi me being me, lama lama aku sumbat je semua benda kat satu tempat dan malam before exam lah aku baru terhegeh hegeh nak susun segala mak nenek dalam file tu ikut subject. time tu semua dah bercampur aduk.


last but not least, seketul jam Daniel Wellington cap pasar malam (of course, iolls tak mampu yuh. tskkk) yang aku beli last week.


I did buy other stuffs for college room like bin, hangers, cloth clips and stuff and they are not that cute so........

Photobucket