July Favourite !

Assalamualaikum :)


It is August now . memandangkan sepanjang bulan July aku cuma duduk rumah tak buat apa-apa , haruslah aku ada beberapa benda yang aku enjoy guna sepanjang bulan tu .


#BeautyFavs


1. Nano white microfoliationg clay cleanser


kulit muka aku jenis yang berminyak dan kering . terutama dekat T-zone . so aku selalu ada hidung yang berminyak dan mengelupas . It is sooooo hard to find a good cleanser that fits me . tapi yang ni macam ok dengan kulit aku and aku prefer yang macam ada scrub sikit sebab boleh tolong sental kulit mati sambil membersih haha .

2. Nano white day cream
 aku guna ni as moisturizer . aku ambik yang ni instead of normal moisturizer sebab description kat kotak dia macam lagi best . kalau nak tau google sendiri . ini bukan review . hahaha . tapi krim ni buat kulit aku rasa sangat moisturized and smooth. aku actually terkejut macam mana krim ni boleh buat kulit aku rasa cam best gila masa first time pakai .

3. Nano white refining treatment toner
 alang alang aku tunjuk je lah toner ni sekali . aku sebenarnya tak tahu apa sangat function si toner ni . tapi kalau tak pakai rasa cam tak best . aku rasa dia semacam tolong kecutkan sikit pori kulit muka kau kot LOL

4. TheFaceShop Seaweeds Moisturizing Pack Blablabla
5. TheFaceShop Jelly Apple Peeling
actually dua benda ni aku beli secara tak sengaja . aku sesaja masuk The Face Shop tetiba ada promotion . and masa tu aku dah heret kawan-kawan aku sekali . and muka diorang pun macam eh Cuna ni dari tadi masuk kedai tu kedai ni tapi tak beli-beli baik kau beli sekarang pompuannnnn ! So aku pun beli lah dua benda alah ni setelah dihasut oleh promoter kedai tu . nasib baik best kalau tak rugi duit aku.

Seaweeds moisturizer tu aku selalu pakai before tidur.... kalau aku ingat dan tak tertidur . haha . Apple Peeling tu pulak  aku selalu makan dengan biskut kering . emm , sedap . just kidding . kau jangan pergi beli then makan pulak . masuk hospital aku tak tahu . Apple Peeling tu macam exfoliator so aku pakai seminggu sekali . kalau rajin dua kali . aku tak nak cakap banyak pasal benda ni sebab nanti aku nak buat review so kalau berminat, tungguuuuuuu ~

#Games of the month

1. Dream House Days

Game ni kau kena sediakan apartment atau rumah sewa untuk orang . so boleh design and decorate rumah tu , cari penyewa , and uruskan macam macam . best lah bagi aku . best lah kot kalau sampai aku main non-stop sehari sampai tiga kali charge phone . tidur pukul 2 pagi sebab main game ni and bangun bangun sambung main . tapi kalau dah lama lama mungkin akan bosan jugak lah . So, it is fun for a week or two i guess.


2. Agar.io

game ni basically kau adalah satu bulatan . and kau boleh makan bulatan yang lagi kecik daripada kau . it is that simple . but it is sooo addicting . like kau dah penat penat main sampai besar tetiba kena makan dengan orang geramnya rasa . and start lagi dan lagi dan lagi . kalau nak main search je kat google Agar.io nanti keluar website dia . no worries , free je .


#Songs of the month

1. Papercut


2. Beautiful Now


idk... music taste kita mungkin berbeza. haha




alamak aku nak masuk kan movie/drama/series of the month tapi macam dah banyak sangat . sambung next entry lah . haha

Photobucket

Tiga open house dan seketul crush lama

Assalamualaikum :)

Apa yang paling menggembirakan di bulan Syawal ni selain daripada duit raya ialah open house . erm , rasanya boleh bagi highlight sikit sebab dia OPEN HOUSE . hamagadd sesiapa yang rumah dia buat open house silalah jemput aku .


Cerita dia weekend ni dapur rumah aku hanya berasap untuk breakfast je . lunch dinner semua kami mencekik puas puas di open house . hari ni family aku marathon tiga open house sekali gus . walaupun lokasi rumah rumah agak jauh , tapi sanggup kami redah dek kerana menu nasi arab dan kambing bakar nyumzzz . haa , kalau korang nak pergi marathon open house , bukan boleh main redah je . dia ada sedikit tips and tricks tau !


1. Bersiap lawa-lawa
Hal ini demikian kerana kau akan jumpa dengan ramai kengkawan parents kau . haruslah kena comel comel supaya mendapat pujian seperti "eh dah besar dah... dah cantik dah sekarang."  lalu kau pun boleh senyum tersipu sipu lalu salam tangan beliau dengan penuh sopan dan gemalai.
p/s: mana tahu nanti ada yang berkenan nak buat menantu muehehehe ~


2. Sikit-sikit tapi semua
kalau kau pergi dekat mana mana open house , jangan menyesal di kemudian hari kerana tak merasa semua jenis juadah yang dihidang . nanti balik tetiba dalam kereta adik kau sembang laksa dia tadi sedap nak mamps . dah menangis sebab tadi sombong tak nak rasa . tapi kena makan sikit sikit ! kalau tak nanti rumah yang last last kau dah tak mampu nak makan apa apa . tetiba rumah last hidang burung merak albino golek honeyprime blackpaper BBQ vavavoomm haa mulalah berharap tadi tak mencekik soto lima mangkuk.


3. Baju sorok perut
Pilihan baju mestilah tepat . kalau kau jenis perut tak ada six pad tak payah lah pergi open house pakai baju kurung modern mahupun kebaya . eloklah kalau pakai baju kurung atau jubah atau blouse yang besar dan jenis kain yang flowy . kain chiffon is the best sebab dia sentiasa kembang and tak melekat kat perut kau . jangan pakai kain lycra . nope . bad decision !


sekian sahaja tips ringkas khas daripada pakar mencekik yang berpengalaman .


oh btw , guess what . rumah laaaaaast sekali yang aku pergi tadi , tengok syok syok aku scan segala jenis makan yang dihidangkan sambil fikir nak ambik yang mana dulu sambil fikir patut ke aku makan lebih sikit memandangkan ni rumah last , tetiba aku pandang depan nampak crush aku masa form 1 dulu . and I was like OMFGWOJDOSDJKWNDDLAODKAPKP#$%^&*()_

Don't worry , aku sangat dah move on . Abang Po if you're reading this jangan risau . dan jangan tanya apa-apa hahahahaha :P and dia pun dah bertunang dah pun . oopps kantoi aku still stalk dia . dah Facebook friend so scroll scroll timeline ternampak lah kan . heheh :P

He was my senior tho . and I used to do the creepy forever alone nerd girl thing to usha dia whenever I saw him . like tengah kusyuk belajar dalam kelas tetiba crush lalu , mata dan otak aku pun turut berlalu . hahahah . and bila aku dapat tau ada orang lain minat kat dia jugak I was like... F off, bitch ! (dalam hati je lah LOL) . ahhh rindunya zaman zaman derp dulu . ada crush semua tu . aku dah lama tak ada crush sebab obviously aku dah ada bf . and otometik hati aku tak gegedik macam dulu bila jumpa laki hensem kat celah mana-mana. dia semacam tak bernafsu . hahahahaha


okay okay ! enough of geli-geli entry . bila fikir balik semua ni baru sedar how time flies . dulu aku minat kat dia masa aku form 1 . sedar tak sedar sekarang aku dah doploh tahun and dia pun dah bertunang . it's seven freaking years ! tak sedar pun . tetiba baru sedar aku dah tua . sob sob . kbye nak menangis sambil belek katalog krim anti penuaan dan kedut.

Photobucket

Raya Post !!! (Part 2)


#THIRDdayraya


third day raya kami satu family (by satu family I mean allll termasuk atuk nenek makcik pakcik semua) pergi Melaka for family day . so family besar kami decide untuk gather semua kaum kerabat at one of the relatives house. and rumah orang tu dekat sawah padi , Melaka . It's kinda like kenduri to me . diorang pasang khemah , hidang makanan , siap pasang speaker and DJ set yang macam kat kenduri tu . disebabkan rumah dekat bendang jauh jauh , so it's like suka hati kau lah nak memekak pasang speaker kuat kuat pun . hahaha . And I don't even know anyone there . semua third generation macam strangers yang terpaksa gather ramai ramai . hahaha . yang kecoh semua makcik pakcik je





cubaan untuk jet jet cool tangkap gambar background bendang tapi muka aku cam nak terberak =..=''

kak long mithali


balik dari family day tu , kami singgah bandar Melaka jap and naik river cruise . dan ada someone yang super eksaited di situ .








and we end our little raya getaway dengan menketedarah di kepci . 
belanja mata rabak dan gigi vampire ciked ~



btw , perasan tak serkup aku senget sepanjang hari . urghh


dan itu je entry raya aku . raya ke empat balik rumah . raya ke lima beraya dengan kawan kawan tapi tak ada gambar . raya ke enam dan seterusnya cukup lah sekarang korang bayangkan kami satu keluarga meratah kuih raya sambil bergelimpangan di depan TV . Sekian , tengkiu ;~*



Photobucket