Cerita 5 pagi



Assalamualaikum ☺

Setelah dua cawan nescafe (check plastik nescafe.. yup , tak salah eja) dan semangkuk maggi telur ehsan roommate aku (thanks roommate *shed tears*) , here I am. Dah pishang study dari petang sampai sekarang (5.30 a.m.) tak habis-habis study lagi. Esok paper. Seorang Husna dan study last minute berpisah tiada. Syabas diucapkan :'-)


Dalam keadaan mata mengantuk, otak rasa berat dan rasa macam berpusing pusing floating atas angin, tiba tiba aku teringat satu kisah yang amat menyayat hati. Ianya berlaku 14 tahun yang lalu... lebih kurang. Aku fail sikit bab agak agak tahun ni. Eh tetiba rasa tua sebab nak cerita kisah hidup 14 tahun lepas. Just FYI , I'm not that old okay!

Ceritanya begini.. suatu ketika dahulu , zaman aku sekolah rendah , aku ada usha sorang mamat ni. Handsome beb. Muka suci sangat. Aku rasa masa tu aku darjah 1 or 2 . Haha . Kecik kecik dah gatal kan. Eh sukati lah ! At that time aku tak kenal semua orang pun kat sekolah tu. Padahal berapa ketul je pun manusia sekolah kat situ. Maklumlah , sekolah felda je pun . And mamat yang aku usha tu maybe masa tu darjah 5 or 6 something . Aku pun tak tahu. Nama dia pun aku tak tahu. Sebab masa rehat pun asing kan so memang jarang lah terserempak dengan dia. Kalau terserempak tu memang suka gila lah kan dapat cuci mata.

So kisahnya aku ada seorang kawan ni. I told her about that guy I saw very handsome bla bla bla. So one day aku ada ternampak mamat tu. And kawan aku pun ada dengan aku time tu. So aku sangat lah eksaited tunjuk kat kawan aku yang tu lah mamat yang handsome gila tu. Handsome en , en...??? Tapi kawan aku just tengok dan diam je. Ah tak kesah lah tu. Dia memang jenis tak bercakap sangat. Masa aku kecik aku becok sikit. So aku memang cakap je macam macam dengan dia . Dia diam je pun aku keep on bercakap .


Then one day aku otw nak pergi sekolah. Then I saw that guy...... but wait. Why that guy pergi sekolah sama sama dengan kawan aku tu. So aku pun tanya ibu aku.

"Eh ibu, kenapa budak tu pergi sekolah naik satu kereta dengan AAA ?" (nama kawan aku terpaksa dirahsiakan demi kesejahteraan bersama)

"Tu kan abang dia." Kata ibu selamba.


Dan aku pun terkaku. Dalam kepala main bunyi petir macam masa klimaks dalam drama tamil.


Sejak dari hari tu aku dah tak mention apa apa pasal crush aku kat kawan aku tu (yang ghrupenya abang dia!!!)
Damn , malu siot.

Dan semenjak hari itu aku tak pernah cerita kat orang kalau aku ada suka kat siapa siapa...... sampailah aku masuk sekolah menengah dan jadi tak tahu malu semula dan cerita pasal crush kat kawan merupakan suatu aktiviti yang amat menarik dan tak siapa kesah kalau kau minat kat abang sesiapa malah boleh mintak adik dia kirim salam dan dengan tak malunya mula panggil anak orang adik ipar padahal abang dia tak tahu pun kewujudan kau di muka bumi ini.



Sekian.

Baby G watches


Some says choosing a watch is considered as a deeply personal decision one have to make. I always spend hours choosing which watch I want to buy. Because obviously I will be checking it every 5 minutes (like I always do in class, waiting for the period to end. hahaha XD) So I would never wear something that isn't my style. Especially when I'm buying a more pricey kind of watch. Because I know I will be wearing it for a long time, so I will make sure it worth the money (read: durable and CUTE). There are many different types of watches out there. So you have to always remember to find one that fits your style ;-)

But wait,
drum roll please
(insert your own drum roll sound here)
.
.
.





You can get the perfect accessory from G-Shock with their latest collection! They have a huuuuuge collection of Baby G watches online collection that showcases the best styles that are popular for this season. You are definitely going to be the centre of attraction with their stylish watch for men and women. Get ready to be admired with your amazing look when you pair your favourite G-Shock watch with your best outfit. How great is that for Raya? I mean, just imagine wearing your baju kurung or baju melayu with a matching G-shock watch. Omg how cute is that ??






Watches are widely known as one of the most common fashion accessories. You can simply spice up a blunt outfit by just wearing a perfect watch. And this popular brand has a massive collection of them in store! They have observed the current fashion trend and ready to share with you what would suit their loyal customers to wear for this upcoming season. You will be greatly inspired by their new watches that are great to be worn casually to special occasions or when you are going out with friends on the weekend. Perfect for every occasions!

Personally I think G-shock is very classic. You can't go wrong with it. I used to have one in bright pink when I was in school. Even after years then, G-shock is still in trend right now. And they have even cuter colors and designs now!




And the most importantly, it offers only the best selection of watch that is made of high quality materials thus giving you the best accessory piece you need! Like I've said earlier, a watch should be durable and cute. And Casio watches are well known for their high quality, especially G-shock. Therefore this fashion label is very popular among urban fashion folks with their presentation of modern styles that represent fresh youthful style. It's trendy, cute, durable, what more you wanna ask for?







So what are you waiting for? You want to look good and stylish? Then get yourself a Baby G watch from G-Shock Malaysia now !!!

Puasa dan Study

Assalamualaikum :)

Pejam celik pejam celik ehh dah study week . Sumpah sem ni rasa macam cepat sangat masa . Rasa macam baru je dua tiga minggu belajar tahu tahu dah nak dekat final . Entah apa yang aku belajar sepanjang sem ni aku pun tak tahu . hahahahaahahaha ha ha haaa..... T^T


Ujian setiap sem 2 each year adalah final exam time puasa . sem ni lagi awal , start study week dah puasa . So apa yang ujiannya ? Lagi bagus apa kalau puasa, boleh guna masa makan untuk study. lepas sahur boleh stay up, sambung study . bulan puasa syaitan kena ikat , so takde lah syaitan nak hasut kita buat benda lagha.......

kononnya.....


tapi hakikatnya, nak study perut lapar . baru baca satu page dah tak boleh nak fokus . almaklumlah iolls sejenis species kalau nak study kena sambil mengunyah . tapi kadang kadang fokus utama tu dah terpesong sikit, bukan study sambil mengunyah, tapi mengunyah sambil study . ihiks .  tu belum lagi nak lepak study kat library . perut aku dia perangai sikit . kalau time duduk sorang sorang elok je dia behave , tapi kalau time duduk kat tempat sunyi ramai orang , time tu lah dia nak bergendang bagai . macam macam bunyi keluar .


lepas tu lepas berbuka nak bertarawikh pulak . balik solat tarawikh dah mengantuk pulak.. ok tidur dulu lah , lepas sahur kita jangan tidur , study. kononnya sekali lagi . elok lepas sahur terus laju laju tarik selimut semula . perut kenyang , hati senang , mata dan otak pun melayang . bangun bangun eh dah tengah hari . lepas tu dah lapar , tak boleh study .

repeat.


maka seketul Husna pun hanya mampu tersenyum mengenangkan 8 subjek yang perlu distudy tapi masih belum tercuit walau sedikitpun. examnya minggu depan. boleh slow slow tukar tagline "yeahh dekan sem ni!!!" kepada "lulus pun jadi lah noks"

btw anyone ada tips study yang bernas tak ? like how to focus study ? macam aku ni baru baca 10 minit dah tertidur tidur. lepas tu tau tau eh dah depan laptop menaip ni haaa . hahahaha ok ok sambung study kbye !


Photobucket