bai bai pahang , hai hai klate !


Hi dear geeks ! (pasang muka nerd habis)
esok sila ramai ramai kita ucapkan selamat tinggal kepada pahang . pasal pagi esok subuh subuh buta princess teddy dah kena berambus dari sini . wuuu , pelarian . esok and esok lagi dan esok lagi sampai lah seminggu , princess teddy terpaksa menjadi pelarian di kelantan . kelantan ? aah , kelantan yang banyak budu tu . kelantan yang ada rojak mak bee tu (sedap ! siyes ni) kelantan yang ada banyak laki ensem tu . weeweet ~

tapi tujuan princess teddy pergi situ bukan nak meratah buah kedondong cicah rojak mak bee . bukan jugak nak togok budu sepuluh botol . dan yang paling penting sekali semestinya bukan nak bawak balik rumah abang ensem satu . bukan bukan bukan . tapi nak menuntut ilmu . \oh sucinya ayat ni !!/

sekolah princess teddy ada pertukaran pelajar ke SMK Ahmad Mahir di kelantan . Ahmad Mahir tu siapa ? entah . mungkin orang zaman dulu yang bernama ahmad dan sangat mahir sampai berjaya bina sebuah sekolah kot . tu pasal kasi nama SMK Ahmad Mahir . kui kui kui . macam mana sekolah dia ? entah . esok kita tengok sama sama ya . 

so esok , terpaksalah princess teddy angkut segala harta khazanah negara ke sana . baju sekolah , kasut sekolah , baju kurung , baju t-shirt , baldi , berus gigi . berus basuh baju , sabun basuh , sabun mandi , gayung , selimut , bla bla bla bla serta sekotak buku buku . sekotak buku buku ? ya . untuk stok masuk kelas selama seminggu di sana . huh , siyes ini membebankan .seminggu je kot . kalau tak fikir buku buku tu semua hak kerajaan , harus habis je program pertukaran pelajar tu princess teddy bukak gerai time stop dekat pasar kejap on the nak balik tu . lelong buku . dua seringgit . nanti balik ringan sikit barang mau bawa . kikiki ~

so , wish me luck . wish jangan ada benda yang memalukan jadi sepanjang aku ada kat sana . wish jangan ada kecurian di sana . wish jangan aku kena buli kat sana . wish semua pelajar sana ramah ja . wish dapat classmate sementara yang hensem hensem . untung untung dapat bawa balik satu . dah ramai kawan kawan kirim and tempah suruh bawa balik satu untuk diorang . haha . tapi tak boleh . Abang Po mau campak mana . huhu

walaupun princess teddy rasa memang sahih dia sengal , tapi yang tu jugalah yang i sayang . hua hua hua . ok ini jiwang . geli siot . eh , btw , princess teddy nak wish happy 2nd anniversary for us tiga hari lagi . ahaha . nanti dah dekat sana tak dapat wish . sedih . 

haha . ayat macam lah Abang Po tak ikut sekali pergi Kelantan . eh , dia ikut sekali ke ? haruslah ! mana boleh sorang kena tinggal . nak pergi mesti kena ada dua dua . cikgu ni macam faham faham je . ngehehehe . eh eh , lebih lebih pulak haku koya sorang sorang . maap maap . mesti korang nak berbulu berjambang dah mata baca entry ni kan . ekeke . tata ~

Photobucket

Going through the last day...


setiap kali search gamba dekat weheartit mesti gamba one direction dulu yang keluar . sikit sikit zayn malik . sikit sikit harry styles . tak habis habis -,- tapi lagu what makes you beautiful best jugak :D


Assalamualaikum dan selamat pagi :D
hari ni hari sabtu ya ? ye ke ? OMG . esok dah nak balik hostel . tak sabarnya rasa =,=
so sepanjang cuti ni , princess teddy cukup berpuas hati . kasut empat pasang dah siap basuh . bilik dah berjaya dibersihkan . dah macam hotel dah bilik haku . kih kih kih . kau ada ? wangi lagi ~


online pun dah puas dah . sekurang kurangnya sawang sawang dekat blog ni dah berjaya dibersihkan . facebook pun dah puas online sampai bila online je mesti ada orang send message suruh princess teddy out . kejamm -,-'

main dengan baby montel pun dah puas . sampai nak bosan tengok muka dia . naik menyampah tengok dia buat mengada . hey sekarang dia dah pandai menggedik tahu . menyampah pulak haku . kadang kadang orang gelak tengok tv , dia pulak tiba tiba gelak sama . perasan orang gelak ke dia . choi ~


tapi.... baru princess teddy tersedar satu kenyataan . dahku tak sentuh pun beg sekolah sejak cuti start . bermakna segala khazanah berharga yang cikgu bagi tuh tak terkutik . tak berusik . langsung tak ternoda . yakni semarak jaya . bersih , suci , mulus , kudus lagi . nama pun tak tulis lagi = =''
baru tersedar esok cuti dah habis . tinggal hari ni dengan esok je lagi masa nak buat . sempat ke wahai cik husna yang arif lagi bijaksana ?

oleh hal yang demikian , segulung tahniah diucapkan kepada diri sendiri kerana berpotensi mendapat voucer pakej berlari keliling padang sambil junjung semarak jaya hari isnin nanti . bukan senang nak dapat peluang tunjuk bakat terpendam macam ni tahu . time ni je la peluang untuk tunjuk bakat atlet semulajadi kau tu . jadi bersyukurlah anda husna -,-
Photobucket

Jadi perempuan mesti pandai masak !


Assalamualaikum sayangs 

siapa dekat sini girl and pandai masak angkat tangan . ouh . hmm . okay . ahha . good good . turun tangan . siapa pulak girl tapi tak pandai masak ? hoh ? masyarakat... innalillah . OMG . \geleng-geleng/

pelajaran untuk hari ini : jadi perempuan mesti kena pandai masak . wajib !
mesi bagi sesiapa yang tak pandai masak akan terasa mual mual tahap ketiga bila dengar statment di atas kan ? mengaku je la . princess teddy faham . sebab princess teddy pun tergolong dalam golongan yang mual-mual tuh -..-'

semenjak usia meningkat dewasa ni , baru lah diri terasa ada kesedaran nak belajar masak . tu la , dulu kecik kecik ibu ajak masuk dapur tak mau . konon tak ada style masuk dapur . macam makcik makcik . jatuh la standard I kalau masuk dapur . euw ~

bila sekarang walaupun dah ada perasaan teringin nak memasak , tapi bila ibu panggil...

"una meh sini tolong masak !"
"tak mboh ! orang busy ni ! blog ni tak habis hapdet lagi !"

"una tolong potong sayur ni !"
"ala , kejap la . nak habiskan level ni . sikit lagi ni . karang tinggal kalah pulak.. "

dan begitulah seterusnya -,-''

jadi bagi menebus kesalahan tak dapat nak jejak dapur , princess teddy telah mengambil inisiatif yang sangat bijak . ufufufufu ~
mempersembahkan.... taraaa !


peh ! memang star la akuh masak ! macam chef pro . memang sistematik . tak ada pun pelanggan yang menangis lari balik rumah sebab frust tunggu lama sangat . semuanya bersorak gembira sebab dapat makan pancake yang sodap . nyum nyum . masa buat topping tu , memang cermat . comel je pancake tu jadinya . cayalah . ada bakat terpendam rupanya princess teddy ni . ekekeke ~

korang tak nak try ke ? best . cubalah . jangan risau . dijamin 100% tak akan akan kemalangan yang tak diingini seperti terkena minyak panas , kuali terbalik , dapur terbakar , dan sebagainya berlaku . boleh memasak dengan sesuka hati tanpa pengawasan pengawas sekolah , pengawas peperiksaan , mahupun ibu bapa . kompom !

kalau dah bosan masak pancake . boleh cuba masak pizza , taco , burger , tak pun buat milkshake . best ! kat mana nak cari . alah tanya je dekat pakcik gugel . tak pun mintak dekat uncle y8 .
oklah , princess teddy busy ni . ramai pelanggan tengah beratur tu . karang hangus pulak pancake dekat dapur tu . tata :D



Photobucket

Cuteness Worth It...


pernah tak korang rasa berbaloinya aku jadi comel . pernah tak pernah tak ? tak ?? hmm , tiada apa yang dapat kukatakan lagi . memang kesian . hahaha .


sebenarnya ini entry berbaur jelous . 
kenapalah baby montel tu choomel sangat *pasang muka ketat sebab jeles* kalau setakat choomel saja tak pe lah jugak . tapi ini comel yang berbaloi . dibayar . cash pulak tu . cis , bedebah . 
#jangan tiru aksi ini di rumah . ini adalah contoh sifat kakak yang kejam *pesanan penaja*

alkisah bermula sejak semalam...
princess teddy frust separa menonggeng , iaitu frust duduk (sopan la sikit) pasal bonda tak kasi beli novel baru . wuuu , penat je princess teddy sorok novel tu dekat port baik punya . takut habis orang lain beli . tak senonoh punya perangai -,-'

then dahku pun pergi lah membawa diri yang lara ini keluar daripada kedai buku . untuk effect drama habis , princess teddy keluar dengan menggendong baby montel lalu berdiri tercegat kat depan kedai buku tu . konon nak feeling macam isteri malang yang dihalau keluar dari rumah sambil bawak anak lettew . koya nyer ~

then tiba-tiba ada seorang pakcik tua yang memang tak hensem lalu . baby montel ni pulak entah la kenapa macam tak pernah tengok orang tua yang tak hensem lalu . sampai terteleng teleng kepala dia tengok pakcik tu . sampaikan pakcik tu berhenti jalan and patah balik lalu menegur baby montel dengan gaya atuk-atuk separa berhemah...

"kenapa tengok atuk sampai macam tu . comelnya dia ni.."
*bercakap sambil tersenyum comel ala-ala atuk penyayang*

baby montel pun tersengeh sengeh jugak . tak habis habis nak tayang gigi empat batang dia tu . menyampah betul . last last atuk tu hulur duit seringgit dekat baby montel suruh beli coklat . apakah =..= ??
kalau sekadar sengeh tayang gigi empat batang boleh dapat duit , apa kata kita berdiri depan kedai tu lama sikit . agak-agak dalam dua puluh orang atuk penyayang macam tu lalu , cukup doploh hengget lepas la princess teddy nak beli novel baru . kan ?


hari ni pulak pergi shopping barang dapur . tiba tiba ada mat salleh lalu . yang baby montel ni pulak macam biasa pandang orang dengan kadar overdose . macam la tak pernah tengok mat salleh gemuk muka pink pakai baju warna merah lalu . ok fine . memang dia tak pernah tengok . and bila mat salleh tu pandang dia , dia pun mula tersengeh sengeh . sampai mat salleh tu patah balik cuit pipi baby montel . cis , gila glemer sungguh . 

sampai mat salleh tu cakap...
"oohh , you show me your teeth ha ? so cute ~"

hey you , dont you see his sister yang cute habis kat sebelah ni ? i have teeth too . many pulak tu . you dont see ?? ok fine . get lost -..-'

Photobucket

FREEBIES : top button

gamba tak ada kena mengena dengan tajuk :P


Assalamualaikum my lovely readers :))
malam ni princess teddy nak kasi freebies sikit . ambik la kalau berkenan . jangan malu-malu . walaupun freebies ni memang tak cantik , tapi korang kena ambik jugak . tak kira . kalau tak... siaplah !

http://4.bp.blogspot.com/-HPYAVDsw1Vg/T19wiC4NvEI/AAAAAAAAAT4/dOdpDm33G2c/s1600/ftop.jpg 

http://4.bp.blogspot.com/-uubYGk6fxEI/T19wuXe7j0I/AAAAAAAAAUA/WDWeKek5E_U/s1600/ftop2.jpg 

http://3.bp.blogspot.com/-upn2FgY97-g/T19wxLFsT2I/AAAAAAAAAUI/zwN3G-ACQbQ/s1600/ftop3.jpg

http://4.bp.blogspot.com/-PupfSuGaMFI/T19w1nd7KDI/AAAAAAAAAUQ/BMvOTJr9baM/s1600/ftop4.jpg

http://4.bp.blogspot.com/-5y7n0l6svz8/T19w5o_m9eI/AAAAAAAAAUY/ZFzZVm9rb8I/s1600/ftop5.jpg


http://1.bp.blogspot.com/-DbJw7ikPhwA/T19w8yM7TwI/AAAAAAAAAUg/yuRsiaWRUCc/s1600/ftop6.jpg


enjoy :D

Photobucket

10 Signs Your Crush Likes You ♥


Assalamualaikum readers :D
korang ada crush tak ? mesti ada kan ? kan ?

"kakak kakak , crush tu apa ?" \tiba-tiba ada suara budak kecik menyelit/

alahai . crush tu bila selak kamus , maksudnya... maksudnya.... jap eh nak selak kamus..

loading ~~~

ha ! maksudnya hancur . err , hancur ? ya hancur . tapi di sini , dekat husnaland ni maksud crush tu jadik lain . maklumlah lain negara , lain maksudnya . crush tu maksudnya orang yang korang minat . haa , tak kan tak ada . mesti ada kan . kan kan kan ? *angkat angkat kening double jek*

tapi kan . macam mana nak tahu sama ada crush korang tu minat kita balik ek ? hmmm . ace bace ni =D

\one/
Your crush is aware of who you are and knows a few things about you.
If you've never actually talked to your crush before, it might be really hard for him or her to like you back because they don't even know you! If you've never said more than Hello to each other its time to break the ice and get to know each other a little better!

\two/
He or She makes regular eye contact with you.
Do you notice he or she is staring at you or looks directly in your eyes when talking to you? It could be a sign your crush is thinking about you A LOT or genuinely wants to hear what you have to say.

\three/
Your crush seems nervous around you
Sometimes being around someone you like does weird things to you - you can't talk right anymore, your brain doesn't think, your heart starts pounding. If your crush seems nervous around you, it may mean he or she is starting to like you.

\four/
Your crush's friends act weird
Sometimes your crush will tell friends something and you'll start noticing friends start acting weird. A friend might say "Why Don't You Sit Next to So-and-So?" or "I'll let you two be alone" or other strange things that might give some clues that your crush told that friend he or she likes you.

\five/
Open body language
Your crush might pat you on the back or accidentally bump into you. He or she has open body language, which means arms and legs are not crossed, he or she turns towards you, or he or she might even start mirroring the same things you are doing. If however your crush is sitting with arms or legs crossed or not facing towards you while you're talking with them, it could be they're not interested.

\six/
Your crush makes extra effort to talk or be with you.
Do you notice yourself accidentally running into your crush in strange places? Does your crush stop a conversation with someone else to start one with you? Could be signs your crush likes you!

\seven/
Your crush hangs out with you 
Many people start hanging out together before it's officially a "date" - maybe you go out to lunch or out some evening with friends. If you start hanging out a lot and on a regular basis, it could mean a friendship and possibly something more is developing.

\eight/
Your crush calls you
Is your crush calling you with lame excuses like "Hey, what's the name of that book you were telling me about?" or "Do you know how to get past level 37 in this video game?" it's a good chance your crush is really just looking for a reason to talk to you - especially if they stay on the phone longer than it takes just to answer the question.

\nine/
He or she acts differently around you then they do around others
Do you notice your crush acts differently around you than they do other girls or guys? It could mean they feel differently about you than they do others as well!

\ten/
You Talk to Your Crush and He or She Says Yes
Sometimes a crush needs an extra push. While many people are afraid of rejection, rejection may be a lot less painful in the long run than constantly obsessing over your crush and if he or she likes you or not.


ada tak tersenarai tanda-tanda tu ? huhu
ini just for fun ya . #copypaste from somewhere
Photobucket

Once you are a SPM candidate...


tarik nafas slow slow . fuhh ~ peh , berkurun kot tak update blog . nak login ke blogger pun dah rasa seram sejuk . terbayang suasana suram belog . ala-ala macam istana lama kena tinggal . bersawang . banyak debu . ala labah-labah . ada hantu . eeeeeeeeeee ~ seram makk .

okay cukup la tu merapek . sedih tau . semenjak naik form 5 ni . memang semua orang nak jeles dengan princess teddy . bila time asrama balik je , ada je program . dua minggu lepas orang lain bersuka ria berjimba sakan dekat rumah . princess teddy pulak terdampar di hutan yang penuh dengan anasir anasir jahat seperti nyamuk , semut , ulat bulu , katak dan sebagainya . nanti bulan depan ada lagi camp pengakap . hatoyai . padan muka . nak lagi join pengakap sapa suruh . tapi best jugak . ngee ~

minggu seterusnya baru je niat dihati yang suci murni nak qada tidur yang terganggu sejak dua minggu yang lepas . pasal minggu first sabtu ahad ada tuisyen add math and chemistry . next week tu ada camp pengakap . sekali minggu yang ni ada sekolah ganti lah pulak . esoknya ? warga asrama dengan berbesar hati nak buat senamrobik bersama makcik makcik hot di awal pagi diikuti dengan gotong royong sampai ke tengah hari . damn shit . sumpah spoil gila mood minggu tu .

dah la Po kena rampas . konon tak boleh bawa bear pergi hostel . nanti histeria lah , malaikat tak masuk lah . koya betul . setakat mengaji pun liat , period tak cuci elok elok , tak ada bear langsung kat hostel pun boleh kena histeria jugak . grrr ~geram ni geram . berani betul mereka sentuh Po beta . ni yang buat beta murka nih . tak guna . memang dapat tulah la korang semua nanti . mujur still ada Abang Po . haish...

okay sambung balik rungutan princess teddy tadi . *cepat-cepat tukar muka bengang kepada muka mintak kesian*
minggu ni pulak , cuti seminggu . yey ! eh , yey ? yey hotak you . orang lain memang lah cuti . princess teddy ?  macam haram . petang jumaat tu terpaksa menghadirkan diri pergi kem maran no 1 di smkj2 selama tiga hari . tiga hari yuh . bukan sehari . hari rabu tu terketar ketar badan menahan eksaited tahap lagi dahsyat dari gaban nak balik rumah . nak online . nak tidur . nak release tension exam dah habis . tiba-tiba hari khamis cikgu cakap .
"Anda diwajibkan hadir ke kem ni . Saya tak nak dengar sebarang alasan,"
berdosa tak princess teddy kalau princess teddy nak menyumpah cikgu sekali ni je ? boleh la . eh ? eh ? plissss .

kalau kem tu best tak apa lah jugak . ni macam ntah ape ape . dengan peraturan tak ketat . budak budak sembahyang pun tunggang langgang . budak laki ceroboh masuk aspuri malam malam . nak marah ni nak marah . lagi lagi bila rupanya kem ni dia ajar subjek teras je . baik kasi peluang budak kemanusiaan je yang pergi . ni nak jugak paksa budak sains yang comel ni pergi . nak marah ni nak marah . *berapa kali mau ulang?*


lebih nak marah bila rupa-rupanya kem ni baru fasa 1 . akan datang ada lagi fasa 2 and fasa 3 . ohh , terharunya dahku . tak sabar rasanya nak pergi kem maran no 1 fasa 2 dekat sri jengka . eksaitednyeeeee =..='

lebih nak marah lagi bila lusa princess teddy ada kelas fizik and sebeban semarak jaya yang masih setia menemani princess teddy setiap kali cuti penggal . tak guna punya semarak jaya . 


P/S : dah la lama tak update . sekali update mencarut carut mengadu dekat blog . hehe . sorry ye sesiapa yang rasa nak kunyah lappy bila baca entry ni .

Photobucket