Adik Wa Trauma


antara seorang bayi yang terjatuh dari walker ke dalam bilik air and kakaknye yang sedang leka main fb time bayi tu jatuh , agak agak siapa yang akan mengalami trauma ?


petang tadi , princess teddy and my little sis tengah kusyuk menghadap fb . and suddenly terdengar bunyi walker jatuh . my sis terus jerit "makkk , haziq jatuh bilik air!!" and terus meluru pergi bilik air . tapi the problem is , dia bukan angkat baby montel dulu . ada ke patut dia pergi angkat walker tu dulu . pandainyer adik saya -,-

so elok elok baby montel duduk dalam walker dah jatuh meniarap atas lantai and terus menangis . tapi malangnya , suara tangisan dai tenggelam dek suara raungan my sis . siyes wa cakap , dia cuak gila time tu . terus meraung raung . berlari ibu dengan ayah masuk rumah dengar bunyi kanak kanak meraung tak ketahuan hala . at first princess teddy risau jugak la . tapi bila tengok tak sampai seminit baby montel dah stop menangis and tak ada luka pun , fuh , lega ! hehe . mau tak cuak . 

tapi baby montel dah stop nangis , my sis tak berhenti nangis lagi . and bila ibu tanya macam mana boleh jatuh , dia maraung raung pulak . dia marah orang tanya coz takut . haha . kalau just nangis tak apa lagi , ni sampai tahap hentak hentak kaki , tarik rambut sendiri , ketuk ketuk kepala , and cakar cakar muka sendiri -,- . it's like... err , kau ni kena sawan ke ape ? sampai bercakar plus lembam muka dia . hahah . memang dramatik lah ! ibu pulak tengok my sis cuak macam tu dia lagi seronok menyakat . cakap bahaya lah terhantuk kepala , takut ada kecederaan dalaman lah . lagi kuatlah dia meraung , sampai berguling guling . kalau nak berguling je tak pe , tapi ni dok peluk peluk kaki princess teddy . hish , sebijik orang meroyan . baby montel yang sepatutnya trauma tu pun boleh tersengeh tengok kakak dia pelik macam tu . 


ingatkan sekejap je dia macam tu . tapi tadi orang tengah syok syok tengok tv , tiba tiba dia mengeluh sorang sorang . lepas tu kusut kusutkan rambut . lepas tu terkelip kelip mata tahan menangis . 
me : kau ni kenapa ? seram sangat ke cerita ni ?
my sis : wuuu , huda nak tengok haziq... huda takut . tak tenang rasa
me : =,= hahahhahahaha !

sumpah senak dah perut princess teddy dok gelak sejak petang tadi . siyes rasa lawak sangat . orang lain muka tegang princess teddy sorang tergigil gigil tahan ketawa . kehkehkeh .


Photobucket

2 comments:

  1. peliknya adik akk ,,

    ReplyDelete
  2. mmg pelik ! sampai hari ni still trauma . haha

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen anda.. =)