Birthday Treats

Goooooood morning rakyat jelata sekalian !

Lapan belas hari setelah berlalunya birthday aku, baru aku sedar yang aku tak share apa apa pun pasal tu . padahal birthday aku tahun ni boleh dikatakan agak.... meriah ? thanks kawan kawan . tskk *nangis terharu*


bermula kisah di pagi hari , aku ingat nak belanja diri sendiri . makanya lepas habis kelas aku terus blah  pergi mid valley sorang sorang . nak shopping lettew . teheee ~ I did buy two things... alah dua benda jeee . first, aku beli kasut . yeay ~ Husna dan kasut baru berpisah tiada .


I bought something similar to this . yep , it's clear , and glitter . masa beli tu confident gila macam oh aku cinderella , aku mesti beli kasut ni ! bila dah balik baru rasa macam... err , tak terlalu princess sangat ke kasut ni ? kaki aku dah la buruk . but luckily ramai orang yang tegur kasut aku comel . so aku rasa puas hati beli kasut tu . kah kah . hei hei , kasut jeke comel ? tuan kasut tu ?? *kelip kelip mata*




The second thing I bought is something that I've always wanted to buy but.... nah , I'm too young for that. It is a lipstick . funny enough sebab aku memang seorang yang kaki makeup . I wear foundation , concealer , eyeliner , eyeshadow , blusher bla bla bla . but I don't have the two most important thing in a make up kit. lipstick and mascara .

selama ni aku cuma berani pakai lip tint . It does brings out colours to lips , but not the same as lipstick . selama ni tak beli beli sebab rasa muka aku macam budak darjah enam tak sesuai pakai semua tu . but aku rasa 19 tahun mungkin dah cukup matang untuk pakai lipstick . memandang kawan kawan aku ada yang dah kahwin , semua dah macam mak orang , tak kan aku still nak dress up macam budak budak ? *puih , padahal alasan nak beli lipstick ! kemon lah Husna*


lama aku pusing pusing dalam watson tu cari perfect lipstick for me . haha . nasib baik dengan bantuan amoi yang sangat baik hati , aku jumpa jugak . dua kali dia layan aku . mula mula dah try banyak gila lipstick sampai penuh tangan aku kena conteng , pastu aku cakap nanti dulu . aku usha dulu . 10 minit kemudian dia datang balik dan try lagi banyak lipstick . siap dia try pakaikan kat bibir lagi . 


pastu puji aku tak pakai make up pun dah cantik . like I don't need all those browliner , eyeliner and mascara semua tu . maybe just lipstick untuk bagi muka tak nampak macam zombie sangat . pandai tau amoi tu nak suruh aku beli lipstick dia .


last last aku beli lipstick L'oreal Colour Riche - Fairy Touch. itu je warna yang paling neutral dengan aku . lol . 



dan bersama sama itu amoi tu jugak bagi aku sebeban sample produk L'oreal . masa aku nak bayar tu tetiba dia datang bawak sample and story mory sikit kat aku sample tu pasal apa . aku ingat dia nak bagi aku satu je . sekali dia bagi semua . umai ai . pemurah sungguh dirimu wahai amoi . semoga cepat naik pangkat.

*ni pun aku dah guna sikit . means that masa dapat lagi banyak*


oleh yang demikian , lengkaplah hari jadiku dengan upacara pengeluaran wang tunai dan penyambutan beg beg plastik di mid valley . mihmihmih ~ itu yang aku sangka lah . rupanya balik dari mid valley tu ada surprise . surprise apa ? bersambung di episode akan datang :P



Photobucket

1 comment:

  1. Una dan shopping berpisah tiada. Dasar. hahaha

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen anda.. =)