TUTORIAL : Tulisan bergerak di tab menu




Assalamualaikum :D
Haha . tajuk tutor tak boleh blah . actually princess teddy tak tau la nama dia apa . tapi kalau tengok dekat tab menu (yeke nama dia tab menu ?) blog ni , ada tulisan gerak gerak "Life is not like fairytale" konon tu . hew hew hew ~

so , tutor ni direquest oleh mrnoname .entah la siapa yang request dekat shotbox hari tu . dah lupa . tehee ~ so , let's get startin !

\one/
Dashboard ---> Template ---> Edit HTML

\two/
search for this code . #sila guna ctrl+F bagi mengelakkan juling mata okengggg

<head>

\three/
last step ! copy and paste code di bawah ni di BAWAH code


<script language='JavaScript'>var txt=&quot;TULIS AYAT KORANG DI SINI&quot;;var kelajuan=250;var segarkan=null;function bergerak() { document.title=txt;txt=txt.substring(1,txt.length)+txt.charAt(0);segarkan=setTimeout(&quot;bergerak()&quot;,kelajuan);}bergerak();</script>


\four/
ok , sekarang boleh preview and comment :D
Photobucket

9 comments:

  1. wana try kalau jd... wana nk kongsi tutorial ni blh? tp x lupa dari princess teddy.

    ReplyDelete
  2. Kalau Nak Nama Blog Dieja ? Macam Akak Punya , Nak Buat Macamana ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikut je la tuto ni . nnty jd mcm akk pnye la..

      Delete
  3. kenapa tak jadi ehh? :'(

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. sure . tp jgn lupa letak credit . huhu :3

      Delete
  5. Hey :) Mcm mane nak copy code without using right click ? Hmm hehe .

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen anda.. =)