TUTORIAL : cursor effect (loves n stars)

ni tuto ape :120: oke , cursor effect ni macam kalau kite gerakkan mouse nnty kuar la blink2 ke ape . tapi dekat tuto orang laen , rasenye takkan ada kut keluar yg ni . heheh (special edition) :face68:
coz princess teddy dapat mende ni berkurun dulu n da x igt sumbernye dari mane . tapi mmg bukan dari blog orang laen lha .

ianya akan jadik macam ni

tu sebenarnye cursor effect , tapi cursor dye ad kat bawah . sila :99: untuk tumbesaran .


so , lets begin :119: :face46:

dashboard :65: design :65: add gadget :65: HTML/javascript

then copy n paste saje code ini yea .
sila tekan control+c :face45:

<!-- INIZIO CODICE EFFETTO MOUSE BY CANDY HUM GRAPHIC (http://www.loredanablog.com/candy-hum) -->
<script language="javascript" type="text/javascript">floatImgaeUrl = new Array();floatImgaeUrl[0] ="http://digilander.libero.it/loredanablog/effettimouse/a1.gif";floatImgaeUrl[1] ="http://digilander.libero.it/loredanablog/effettimouse/a2.gif";floatImgaeUrl[2] ="http://digilander.libero.it/loredanablog/effettimouse/a3.gif";</script>
<script language="javascript" src="http://digilander.libero.it/loredanablog/effettimouse/mouse_bubble.20070531.js" type="text/javascript"></script>
<!-- FINE CODICE EFFETTO MOUSE BY CANDY HUM GRAPHIC (http://www.loredanablog.com/candy-hum)-->

sudah :120: sila tekan save then preview . kalau ada masalah atau da berjaye , sila comment yea . :face26:




15 comments:

  1. @princess craft
    xde la . sy dah cuba carik kat web tu , tp web tu dah x wujud . huhu

    ReplyDelete
  2. aik , kenapa tak jadi ? cuba buat lagi skali..
    tak pun awk guna browser lain kot . saye guna google chrome .

    ReplyDelete
  3. x..tetap xjdi ..hurmm :( guna cursor nie leyh ka ? tgok kat sini http://cheesegurls.blogspot.com..guna google chrome jugak .

    ReplyDelete
  4. xpala ..putus asa la ..pakai sparkle cursor balik la ..hmm ..btw , tq .

    ReplyDelete
  5. una ak wat jd,,,,~hahaha bangga jap~

    ReplyDelete
  6. thanx cutie :) tapi sy x dpt tukar cursor :( teach me plez

    ReplyDelete
  7. saya minta izin copy ya utk cursor effect :)

    ReplyDelete
  8. Yess.. berjaye sudah! hehe >.<
    tenkiuu
    http://liverpoorian.blogspot.com

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen anda.. =)