macam mana nak kuruskan badan ? ce cter ce cter..

ohh,, sapa yg rase diri dye ne gemuk :120: angkat tgn mcm saya ~~ ahaha
well ,, gemuk gemuk gemuk :face44:.. act , ramai antare kite ne x gemuk pon sebenarnye but bcoz kwn2 kite lagy kurus sikit dari kite kite rase mcm kite ne gemukgedempolmacamtongdram . but except la kpd sape2 yang diri dye mmg agak:45: semangat tu :45:. hehe

tapi tamaw lha jadi obes sampai mcm ne kan :120::face24:
nak naek sampan pun takut:face63:. boley tenggelam . kakaka ~ (tapi tenggelam separuh je lha:10:)

atau maw jadi mcm ini awex2 hot:face19: :120:

wowowow ~~ maw pakai bikini pun sendat :119: macam mane mereka tergamak berlari lari riang di tepi pantai sambil bergelak manje dgn keadaan begini :face6::120: ohh ,, segala lemak yang bersepah dan bershuffle2 di badan pon bergoyang2 . x segan ka :120: well , kalo princess teddy lha kan , mmg saya pakai jubah wane itam sajee lha kan . maw tutup sume lemak tu . :11:


so ini penting yea :119: tadi dlm kelas bi princess teddy blajar cara maw kira kalori dlm makanan yg kite ambil . well ,, kalo bg sorang teenager gurl yg gedik mcm saya ne perlu ambil 1900 kalori per day . jgn lebey walaupon 0.0000001 , nanty bisa jadi gemuk juga. haha . kurang pun ta boley nnty kurus sangat . kalo laki plak kene ambil 2000 kalori per day . well , bile maw susun menu kan ,, bhaa . susah gilax :119: x cukup2 lagy ne maw cukup kan 1900 . byk lagy yang kurang . padahal rasenye da mcm2 princess teddy sumbat dlm menu tuh . but bila fikir balik ,, princess teddy susun menu kuantiti nye sume satu bg setiap makanan . but betul ke princess teddy cume ambil satu ? ohh ,, taw x yg cekodok tu kalorinye sangat tinggi :face28: . sama juga dgn roti canai . but kalo kite mkn cekodok ,, (well bukan kite , but me) slagi x abes satu mangkuk besar tu slagi tu princess teddy tetap teruskn misi mencekik:face26: . berapa kalori sudah tu bha :120: kalo makan roi canai pulak , cukup ke sekeping :120: well ,, kalo princess teddy x cukup . nnty kejap2 kunk lapar lagy .

so , cepat cepat pergi ambil penimbang , tgk berape berat korang :120: kalo sape yang x de penimbang kat umah tu cepat2 sarung tudung then lari lari anak (exercise lha sikit . jgn naek moto or car yep ) pergi lha klinik yang berdekatan . sbb kat situ kompom ad penimbang . haha

jangan :30: pulak nak test timbang berat mcm ne . but kalo korang rase korang tu ringan sangat plus byk duet maw beli lappy baru boley lha try .
ada brani ? haha


oke2 , ni ad beberapa tips maw cepat slim . diulang , bukan kurus yea , but slim .

:34:mula2 skali ,, korang search kat google jumlah kalori bagi setiap jenis makanan . tak kire lha makanan ape ,, korang maw mkn kuih popia pun tetap kne taw brape nilai kalori dye . then tiap kali maw mkn semak kalori . pastikan jln lebey n jgn kurang sgt :face46:. kalo korang buwt camni kompom korang akn aware tiap kali maw sumbat pape dlm mulut . haha:face48:

:34:next ,, before korang melantak . try minum air dulu . jgn byk sgt , nnty x lalu mkn . kalo buwt gini , cepat sikit korang kenyang n xde la mkn byk sgt .

:34:cube jgan minum atau kurangkan minum minuman yang bergas atau tggi nilai gula (yang manis2 lha)

:34:bykkan mkn sayur lha . terutame tyme lunch .

:34:cuba motivate diri sendiri . contoh nya , korang berdiri depan cermin then cakap . eh , aq ne kalo slim mesty chantekgilabangang kan :120: suke haty lha korang maw prasan or syok sendiri pun kan . mne ad orang taw pun korang ckp camtu . x pun kalo korang ad minat kat sape2 , ckp lha . kalo aq kurus nnty mesty tuuut terpikat ngan aq kan :120: hoho ~ hey , jangan gelak , ni dpt naekkn smangat korang utk kuruskn bdn taw :119:

:34: last skali , ne plg mujarab kot . kalo korang ne kategori mlsgilerbabe maw exercise , pergi la jogging bersama orang tersayang :face56: . kalo pakwe korang ajk pergi jog same2 , mesty korang x kn lepaskan peluang kan :120: lari2 manje pusing2 keliling tasik same same . aww ~ srunuk nye:face50: . kalo jog mcm ne rasenye pusing 7 round pun x trase pntnye . syok sgt usha balak:97: kat sebelah sampai x sedar mase berlalu.. kakakaka ~


tu je lha . maw tips pelik2 yang banyak2 lagy , pergi search sendiri kat google.. haha
:42: anyway , cantik tu kan subjektif . ada orang gemuk pun but pakwe dye tgk dye still lawa . x semesty nye yg cantek tu yg slim je . asalkan berat badan kite x memudaratkn kesihatan kite . n yang penting ,, idop kite hepi :119: noktah . :42:



4 comments:

  1. hahahahaha..kelako dn best!!! wee....

    ReplyDelete
  2. niep tips untok hang naa.. ??

    ReplyDelete
  3. @lady aina
    haha. boley la try test.

    ReplyDelete
  4. @ipan ekal
    bkn ,, act aq buwt entry ni sbb teringat kat awek hang tu , mimiey . HAHA

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen anda.. =)